Kristien Nelen over haar cross in Eversel

Kristien Nelen over haar cross in Eversel

Afgelopen weekend reed Kristien Nelen een B-cross, die meetelt voor de Moedige Veldrijder trofee in Eversel-Heusden. Haar relaas kan je hier lezen.

‘Afgelopen weekend reed ik een B-cross, de “Moedige veldrijder”-manche te Eversel (Limburg), hiervoor liet ik de A-cross in Boom links liggen. Dit omdat het de laatste 2 A-wedstrijden nog niet zo goed liep. Ik heb daarbij nog een hele week moeten recupereren van de zware Duo-raid in de ardennen het weekend ervoor (50km: kajak, MTB, lopen, run&bike) waarin we 2e werden.

In Eversel trof ik een vrij droog parcours terwijl het bij ons aan het gieten was. Het was een tof parcours door het bos, zoiets ligt me wel natuurlijk. Ik stond weer op de laatste rij,  maar had wel een goed start, door het gedrum in de bochten verloor ik weer wat plaatsen. Eens in het bos waren er wat opstoppingen op de technische stukken. Op de enkele rechte stukken kon ik wat plaatsen winnen. Dat herhaalde zich zo elke ronde: in het bos was ik beter maar ik kon niet voorbij en moest dan wachten tot de rechte stukken op brede paden.

Ik had goede benen en een al even goed gevoel, het telkens plaatsen winnen maakte me steeds gretiger. Het werd een mooie inhaalrace, ik reed telkens het gat dicht naar de volgende concurrente, zalig. Zelfs de laatste ronde reed ik nog naar de nummer 10 maar de streep lag net iets te dicht en zo strandde ik op een 11e plaats op 23 starters. Het had gerust nog een rondje langer mogen zijn… Ik was super tevreden maar ergens besefte ik ook wel dat ik als ik vooraan kan starten, dit nog meer plaatsen zou schelen. Belangrijkste was in ieder geval dat het goeie gevoel terug was,!’ aldus Kristien.