KTM Bikevision bikers over hun wedstrijd in Langdorp

KTM Bikevision bikers over hun wedstrijd in Langdorp

De KTM Bikevision bikers, Djeff Verheyden, Niels Van Ham en Jochen De Vocht namen afgelopen weekend deel aan de Flanders Series in Langdorp. Hun verhaal lees je hier.

Djeff Verheyden: ‘Vandaag stond de wedstrijd in Langdorp op het programma. Ik wist niet hoe de wedstrijd ging verlopen na 3 weken zo goed als geen trainingen wegens de vakantie in het buitenland met mijn ouders.
De start was wel pittig. Redelijk lang omhoog, maar toen de start werd gegeven kon ik heel goed mee maar het bleek veel te snel en had ik mij opgeblazen. In de klim nog ongeveer 5de en dan in de eerste bocht al terug gevallen. Dus was de eerste ronde terug op adem komen en terug naar het groepje voor mij rijden. Ik kwam als maar dichter en in de afdaling amuseerde ik me. Toen ik er weer zo goed als bij het groepje kwam was ik weer aan de start-klim waar ik weer moest lossen. En in de afdaling kwam ik dan weer wat dichter. Op een steil klimmetje ik wou wat kleiner schakelen maar dat lukte niet direct en juist als ik kracht zet verspringt mijn ketting. Ik hoorde een harde krak. Dat was het einde van mijn wedstrijd. De ronde heb ik wel nog uitgelopen maar het was nog niet de laatste ronde dus ik ging niet meer verder lopen. Op naar de volgende wedstrijd.

Niels Van Ham :’ Langdorp was voor mij een thuiswedstrijd, maar toch slaagde ik er nooit in om hier een goede uitslag neer te zetten. Met toch wat zenuwen vertrok ik op positie 20. Na de startklim bevond ik me rond positie 7. Ik zag de kopgroep voor mij uitrijden en probeerde aan te sluiten, hierdoor heb ik me opgeblazen en raakte ik er niet bij. Het was een leuke strijd tussen mij en Kenzo Felix voor de 3de plaats op het Vlaams -Brabants kampioenschap. De hele wedstrijd hebben we samen gestreden voor deze plaats. Uiteindelijk heb ik deze 3de plaats kunnen behalen op het Vlaams-Brabantskampioenschap en 13de algemeen. Ik ben tevreden met deze uitslag’.

Jochen De Vocht: ‘Dit weekend was het voor mij de allereerste Flanders cup wedstrijd van het seizoen. Deze vond plaats in mijn trainingsbos op de prachtige bosberg in Langdorp. Voor een Flanders cup wedstrijd te zijn was het best wel een sterk deelnemersveld. Het was mijn eerste wedstrijd van dit klassement dus stond achteraan in de start. Het was moeilijk voorbijsteken de eerste meters dus na een halve ronde kon het opschuiven beginnen.
De eerste 2-3 ronden ging ik vol om de aansluiting te vinden bij een groepje dat voor plek 8 reed. Ik slaagde hier in en niet veel later viel het groepje uit elkaar waardoor ik nog met 1 metgezel overbleef. Het kwam aan tot op de laatste klim waar Emile Verhulst versnelde en ik al direct voelde dat ik mijn beste pijlen al verschoten had. Best wel tevreden kwam ik als 9e over finish gebold. Ik had me best wel goed geamuseerd en goed afgezien. Nu gaat de volle focus op mijn herexamen vrijdag om dan volle moed de laatste 3 wedstrijden aan te vatten.’

Bron en foto: KTM Bikevision UCI MTB team