KTM Bikevision is op voorjaarsstage in Spanje(deel 2 dagboek)

Zaterdag het parcours verkend , wat al enkele lekke banden opleverde .Dat beloofde voor morgen.Tijdens de verkenning werden de nodige inschrijvingsformaliteiten voldaan, wat voor een enkele keer niet van een leien dakje verliep.Na het verkennen kon onze kok , mekanieker en masseur direct aan het werk.

Bart begon met de preparatie van een heerlijke pasta , ondertussen poetste de renners de fietsen en hielp Dirk hun met het herstellen of vervangen van banden. Sonja nam de beentjes die er nood aan hadden onder handen.

Na een vermoeiende reis -verkenningsdag vielen de oogjes snel dicht voor een verdiende nachtrust.

Zondag 6.30u ging de wekker voor de begeleiders wat toch al behoorlijk vroeg was. Het vroege uur was nodig zodat de renners tijdig konden ontbijten. Na het ontbijt ging het richting wedstrijd. Om 9.00u waren we er al , om in alle rust aan de wedstrijd voorbereidingen te beginnen. Kwestie om de stress niet onnodig te laten oplopen.

Om 10.30u stond ,Daphne aan de start. Van op de vierde plaats mocht ze vertrekken , om het peloton mee op gang te trekken vanaf de eerste rij. Even zoeken naar haar tempo , kwam ze na de eerste ronde als zevende door. Heel knap in een sterk deelnemers veld. In de tweede ronde passeerde ze al als zesde, dit ging goed…. Echter in de derde ronde valpartij , maar sterk als ze is weer op de fiets en meteen ook een plaats goedmaken. Vijfde plaats in ronde drie.

Spijtig dat de renster voor haar ondertussen Daphne goed inschatte , en trachtte Daphne steeds te beletten om in te halen op de stukken waar Daphne sterker was. Uiteindelijk na een knappe wedstrijd op een supermooi parcours werd ze zevende. een mooi resultaat waar ze op gehoopt had, en brengt zo acht punten mee naar huis.

12.30u het mannenwerk. Het was geen goede keuze van de organisatie om elite, beloften en junioren samen te laten starten (junioren+ 5 minuten). Met een kleine 200 renners over het zeer stoffige parkoers eiste z’n tol. Martin kreeg ademhalingsproblemen door het stof maar kon toch goed mee. Ronde na ronde schoof hij op. Met nog twee ronden te gaan sloeg het noodlot toe. Een lekke band op enkele honderden meters van materiaalpost twee . Lopen tot de post .Gelukkig had Dirk dit al snel in de gaten en zorgde dat Martin snel van een nieuw achterwiel voorzien was. Het loopwerk kostte hem natuurlijk ettelijke plaatsen. Martin eindigde uiteindelijk toch nog op een verdienstelijke twintigste plaats

Joppe moest al stressy aan de wedstrijd beginnen, tijdens de opwarming liep zijn achterband leeg. Thanks Daphne om jouw achterwiel uit te lenen zodat Joppe toch nog tijdig in de startbox stond. That’s teamwork !!

Joppe was met de start goed mee , maar in de openingsronde gleed hij onderuit. Hij zat even snel terug op zijn fiets als dat hij tegen de grond lag. Echter de schaafwonden en zere knie beperkten hem in zijn doen.

Zwaar teleurgesteld werd hij er bij de 80% regel uitgehaald, maar werd toch 61eop 118 deelnemers.(Elite en beloften). De verwondingen vielen nog mee , niets ernstigs, echter het moraal kreeg even een deuk. Gelukkig dat zijn teammies hem er snel weer bovenop geholpen hebben.

Bij de junioren had Scott een goede start , Sander werd wat ingesloten en was iets minder goed weg. Scott reed een constante wedstrijd en wist ronde na ronde op te schuiven. Het gevoel bij hem zat goed en hij ging er 100% voor. Echter bij de finish was er veel verwarring , de ene commissaris deed hem stoppen (samen met nog een aantal) , de andere commissaris deed hun doorrijden… Wat was het nu ?

Scott had zijn ronden gereden, dus stopte hij bij ons aan de post , gezien zijn wedstrijd gedaan was. Scott werd als 44egeklasseerd, maar deze uitslag valt toch in twijfel te trekken daar hij voor andere renners eindigde en toch achter hun geklasseerd werd !

Sander kampte met kettingproblemen. Tot drie keer toe was er een probleem met de ketting die een eigen leven ging leiden. Heel wat oponthoud wat hem in de 80% regeling liet vallen, en hem liet stranden op plaats 34. Ook Sander was zwaar teleurgesteld, daar hij zo had uitgezien naar de wedstrijd. Dat is natuurlijk een mechanische sport , maar we hebben er allemaal uit geleerd, zowel renners als begeleiders.

Na een lekkere douche en  een debriefing zakte we met z’n allen af naar het stadscentrum van Valencia. Een lekker restaurantbezoek hadden ze allen wel verdiend ! Morgen is het weer reisdag, en reizen we door naar onze vaste stage stek in Almunecar.