KTMbikevision bikers waren aan de slag in Hamme

KTMbikevision bikers waren aan de slag in Hamme

De KTM Bikevisionbikers waren afgelopen weekend aan de slag in de Kidschallenge en de Flanderscup in Hamme. Freek, Djeff en Niels vertellen over hun wedstrijd.

Wedstrijd Freek – U13

Wedstrijd bij ons in de gemeente, een thuiswedstrijd dus en wat meer supporters. Vrijdag al gaan verkennen. Zaterdag was mijn broer eerst aan de beurt.
Mijn wedstrijd was nu eens op een zondag. De start ging goed. Ik stond ongeveer in het midden van de 45 starters en ging goed mee. Beetje bij beetje stak ik renners voorbij. Op het einde van de startronde reed ik achtste. Ik heb geprobeerd mijn tempo een beetje te houden, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd dit steeds moeilijker. Er ging mij af en toe een renner terug over, maar ik heb dan nog even doorgegeven en kon ik er terug een beetje voorbijrijden op dit bochtige parcours. Ook maar een paar kleine foutjes gemaakt. Uiteindelijk als tiende nog over de streep gereden en moest ik even bekomen, want ik was diep gegaan. Ben heel blij met mijn 10de plaats.

Freek

Wedstrijd Djeff – U17

Hamme, een parcours met veel bochten, korte krachtige klimmetjes en natuurlijk een snelle omloop. De start was niet echt goed. Ik reed zo hard ik kon, maar het ging niet vooruit om goed mee te zijn. Na de start was er direct een modderig stukje waar ik scheef gleed omdat het glad lag, wel direct verder gegaan en me in het wiel gezet van mijn voorganger maar het ging rap iets te rap voor mij. Dus 2 rondes alleen gereden en in die rondes kreeg ik last in mijn pols omdat ik vorige zondag op training even tegen de grond ben gegaan maar heb me niet op de pijn gefocust. Na een tijdje ging het beter en kwam ik dichter bij de volgende renner en kon ik aansluiten. Een fun A wrong zich er op een recht stuk tussen en ik moest een klein gaatje laten, maar op de technische stukjes kwam ik terug bij hem en moest ik zelfs inhouden omdat ik technisch sterker was. Maar op de rechte snelle stukken was het dan steeds moeilijker om mij in zijn wiel te houden. Uiteindelijk de voorlaatste ronde in gegaan. Toen reed er iemand weg en ik wou meerijden maar iets te laat gereageerd en toen kon ik niet meer passeren .De laatste ronde alleen ingegaan. De renner die weg was gereden liep altijd maar
verder uit dus nog bij hem geraken lukte niet meer, dan verder op mijn eigen tempo gereden. Op de laatste halve ronde zag ik nog iemand anders voor mij rijden.
Uiteindelijk in zijn wiel geraakt. Ik wou nog een sprintje inzetten maar daarvoor lag de finish te dicht achter de laatste bocht. Uiteindelijk ben ik nog 14de van de 22deelnemers geworden. Tevreden geëindigd in mijn eigen gemeente.

Djeff

Wedstrijd Niels – U19

Dit weekend stond ik aan de start te Hamme. We moesten uitzonderlijk op zaterdag rijden doordat er op maandag een 6-uren race was. Ik mocht op de 2de rij starten. Ik had een redelijk goede start en draaide rond de 12de positie het bos in. Er vormden zich direct verschilende groepen. Ik zat in de groep net achter de kopgroep. Ik kon het tempo goed volgen en het werd uiteindelijk een mooie strijd. Het parcours was zeer leuk om op te rijden maar het was een zeer zware wedstrijd door het telkens terug optrekken na de vele bochten. In de laatste ronde waren we nog met twee om te strijden voor de 8ste plaats. In de laatste meters heb ik het verschil kunnen maken en ben zo uiteindelijk 8ste geworden.

Niels