”Ladies and Gentlemen, start your engines!”

”Ladies and Gentlemen, start your engines!”

ava

“Ladies and Gentlemen, start your engines!” met die woorden wordt elke jaar de start gegeven van de legendarisch Indianapolis 500. Komende zondag zullen we het in Erpe-Mere moeten doen met een ordinair startschot. De start mag dan wel minder legendarisch klinken, het veldritseizoen lijkt dat wel te worden!

Op de omloop op en rond de Steenberg – die in 2015 dienst doet als BK-omloop – tasten de renners voor het eerst hun conditie en die van de concurrentie af. Toch zullen de kaart na de wedstrijd nog niet volledig geschud zijn.

Met onder meer Sven Nys, Belgisch kampioen Niels Albert, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Tom Meeusen mag de organisatie tevreden zijn met de deelnemerslijst, ze missen echter nog één belangrijke schakel om een volledig beeld te krijgen voor komend seizoen: Zdenek Stybar. De Tsjech start zijn seizoen in eigen land.

Vorig jaar was Klaas Vantornout gedreven onderweg naar de overwinning. De man van Sunweb-Revor kwam echter ten val en moest de koers verlaten. De bloemen waren uiteindelijk voor Sven Nys, gevolgd door Bart Aernouts en Kevin Pauwels.

Wie er dit jaar gaat winnen weten we zondag!

Brecht Toelen