Leonardo Paez wint openingsrit Alpentour Trophy, Roel Paulissen tweede

Leonardo Paez wint openingsrit Alpentour Trophy, Roel Paulissen tweede

Leonardo Paez heeft de openingsetappe van de 16de Alpentour Trophy gewonnen.De Colombiaan was 40 seconden sneller dan onze landgenoot Roel Paulissen. De Italiaan Tony Longo vervolledigde het podium. Kevin Van Hoovels werd negende. Bij de dames won de Oekraïnse Yana Belomoina. Githa Michiels werd vierde.

Het weer was perfect voor de start van deze Alpentour Trophy. Vanaf het Planai stadium ging de rit over 59 km en  2.900 hoogtemeters. De hele race werd gedomineerd door het trio Paez, Paulissen en Longo. In het laatste klim naar de aankomst demarreerde Paez weg van zijn metgezellen. ‘Het was zeer warm en bij de sneeuw aan het meer, waar we onze fietsen moesten vooruitduwen, kon het contrast niet groter zijn. Ik ben zeer gelukkig met deze zege en wil voor de eindzege gaan,’zei Paez na afloop.

Tweevoudig wereldkampioen Roel Paulissen was met zijn tweede plaats niet ontevreden.’Leonardo was gewoonweg sterker. Ik ken hem al van vele wedstrijden. Het is een wereldtopper,’ zei de Torpadobiker.

Bij de dames won de Oekraïnse Yana Belomoina.  Tweede met zes minuten achterstand werd de Zwitserse Milena Landtwing voor de Slovaakse Janka Keseg. Onze landgenote Githa Michiels werd vierde.

Bij de Masters 1 zegevierde Andreas Dollinger. Peter Lammer haalde het van mountainbikelegende Bart Brentjens bij de Masters 2.

Morgen start de tweede etappe aan het Planai stadion. Dan is er een klimtijdrit over 1.100 hoogtemeters.

 

12/06/2014 | Erikbr