Markus Kaufmann wint eerste rit Zillertal Bike Challenge

Markus Kaufmann wint eerste rit Zillertal Bike Challenge

Het Zillertal in het Oostenrijk is deze dagen toneel van de Zillertaler Bike Challenge.

Markus Kaufmann pakte de overwinning  in de eerste etappe voor Lukas Buchli en Herman Pernsteiner. Ook een groot drama na de eerste rit. Een deelnemer overleed na een zware valpartij en daardoor wordt de tweede rit geneutraliseerd.

Ook Nederlanders acteren in het Zillertal niet onverdienstelijk met o.a. Gijs Dohmen en Patrick van Leeuwen van het team die in de eerste etappe een 11 en 15 de plaats uit het vuur slepen. Eerste Belgische biker is Bram Saeys op de 18 de plaats.

De eerste etappe werd gekenmerkt door een hele hoge temperatuur die er zeker voor zorgde, dat alles nog zwaarder werd.

Bij de vrouwen zien we de eerste plaats ingenomen worden door Ann-Katrin Helssen gevolgd door Bettina Uhlig en Gabi Stanger op plaats 2 en 3.

Eerste Nederlandse vrouw is Karen Brouwer op plaats 9 van het KMC-Koga-Mitsubischi team en eerste Belgische is hier Sara Michielsen op de 13 de plaats van het No Drugs Heroes team.

Bij de Alterklasse 1 staan de Nederlanders en Belgen er een stuk beter voor en is de eerste plaats ingenomen door Paul Timmer uit  Gasselte en de 4 de plaats door Dennis Thijs uit Kalmthout.

We kregen ook een commentaar van winnaar Markus Kaufmann. ‘Zeer heet weer was het in het Zillertal en met 67 KM en ruim 3000 hoogtemeters en 3 hele lange klimmen was het echt bikkelen vandaag. Ik zat in een groep met 6 bikers en met die groep hebben we de eerste 2 lange klimmen aangevangen en samen gereden , in de laatste lange klim van vandaag ben ik al vroeg weggereden alleen en ben ik met 3 minuten voorsprong aan de finish gekomen en heb zo deze eerste etappe gewonnen. De 2 de etappe wordt helaas zonder tijdwaarneming gereden daar er gisteren een zware valpartij was en die biker is helaas overleden,’aldus nog Kaufmann.

Patrick v Leeuwen de biker en crosser van het ZZPR team was minder fortuinlijk tijdens het NK Streetrace maar zette hier een zeer mooie prestatie neer.  Zijn commentaar : ’73km 3.33u 20,5avg 3000hoogtemeters 85,6max speed 15e en motor aardig overhit in de zon.(snikheet ) En toch vinden we het super mooi! Op naar morgen, want dit was de makkelijkste etappe.’

Jan van Dijk

Foto: Zillertalbike challenge