Markus Schulte Lünzüm en Annemarie Worst winnen in Beneluxcup Landgraaf

Markus Schulte Lünzüm en Annemarie Worst winnen in Beneluxcup Landgraaf

De Offroadbiking crew was zondag in Landgraaf voor de Pearl Izumi Beneluxcup. Een uitgebreid verslag volgt later. We geven nu even de dagwinnaars mee. Een beeldverslag vind je later op de week ook op onze facebookpagina.

Eerst kwamen de junioren aan de beurt. Daar was Niels Derveaux oppermachtig. ‘De eindzege van de Beneluxcup en het WK zijn nu de volgende doelen,’ zei Derveaux na afloop. Roel van der Stegen moest ontgoocheld vrede nemen met de tweede plaats. ‘Ik had hier liever gewonnen,’ zei de Nederlandse kampioen. Zijn landgenoot Marc Bouwmeester werd derde.

Bij de dames junioren stond geen maat op Didi de Vries. De Nederlandse kampioene reed van de bij de start weg en klopte met groot verschil Belgisch kampioene Lotte Van Thillo. De Vries verstevigt ook haar leidersplaats Iin het klassement. Charlotte de Graaf eindigde derde.

Bij de dames nieuwelingen was het Julia Boschker die opnieuw zegevierde voor Zoë Mulder en Joëlle Jonker.

Voor de start van de dames elite werd een emotioneel eerbetoon gehouden aan Annefleur Kalvenhaar, die exact een jaar geleden op tragische wijze overleed. Haar goede vriendin Annemarie Worst bracht een passend eerbetoon met een klinkende overwinning Ze klopte met bijna twee minuten verschil onze landgenote Alicia Franck. ‘Tegen Annemarie was niets te doen vandaag. Ik heb mijn eigen tempo gezocht en zo de tweede plaats veilig gesteld, ‘vertelde Franck ons. Sophie von Berswordt mocht als derde op het podium.

De Duitser Markus Schulte Lünzüm maakte er een onemanshow van bij de elite heren. Aanvankelijk maakte Jonas De Backer nog deel uit van het achtervolgend groepje met Thijs Zuurbier en Bas Peters. Maar de Vilvoordenaar moest de rol lossen door een slechte dag. Hij werd nog vierde. Jeroen Boelen is de nieuwe leider in het klassement van de Beneluxcup.

 

Jeroen Boelen met kind

                                             De nieuwe leider Jeroen Boelen