Mathieu van der Poel gaat voor Europese trui

Mathieu van der Poel gaat voor Europese trui
Met 12 zeges uit 14 wedstrijden trekt Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) vrijdag als topfavoriet naar het Europees Kampioenschap in het Tsjechische Tabor. “Ik wil heel graag die Europese kampioenentrui”, is Van der Poel duidelijk.

De 22-jarige Nederlander zette woensdag de puntjes op de i met winst op de Koppenberg, maar een laatste portie vertrouwen tanken was na de voorbije maanden niet bepaald nodig. “Die Koppenberg heeft er wel aardig ingehakt”, glimlacht Mathieu the day after. “Maar het is toch vooral nagenieten. Tegen zondag zal ik zeker helemaal hersteld zijn. Dat ik gezien mijn seizoenstart als grote favoriet start in Tabor is niet meer dan logisch”, vertelt Van der Poel. “De druk ligt op mijn schouders, maar dat ben ik gewend. Ik ben vooral heel erg gebrand op die Europese titel. Dat het in Tabor is, maakt het voor mij extra speciaal. Ik heb iets met deze omloop. Ik werd hier in 2015 wereldkampioen en ook bij de jeugd verloor ik hier nog nooit.”

In Tabor staat het derde EK voor de heren elite op het programma. Van der Haar won editie één in Huijbergen en vorig jaar in Pontchâteau greep Aerts de titel. Een titel zonder grote traditie dus, maar dat maakt het voor Van der Poel niet minder eervol. “Een Europees Kampioenschap staat voor mij net onder een wereldkampioenschap. Aan winst zondag is een mooie trui verbonden en dat is altijd belangrijk. Voor meer stress zorgt dat niet. Ik pak het EK aan zoals ik elke wedstrijd benader. Om te winnen.”

In de Nederlandse ploeg vindt Van der Poel zondag broer David aan zijn zijde. Ook onze Duitser Philipp Walsleben is erbij op het EK. Bij de beloften gaan Jens Dekker en Toon Vandebosch op medaillejacht.

Bron: PM
Foto: Bart Knops