Mathieu van der Poel pakt 32ste seizoenszege in Oostmalle

Mathieu van der Poel pakt 32ste seizoenszege in Oostmalle

Zoals verwacht heeft Mathieu van der Poel de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. De Europese kampioen pakte zijn 32 ste seizoenszege en evenaart hiermee het record van Roland Liboton. Laurens Sweeck werd tweede, David van der Poel derde.

Na de eerste ronde reden drie Nederlanders op kop met Mathieu en David van der Poel en Lars van der Haar. Een ronde later was Toon Aerts komen aansluiten en nam het commando samen met Mathieu van der Poel over. Maar dat duurde niet lang. Ze werden bijgebeend door David van der Poel, Tim Merlier, Lars van der Haar en Laurens Sweeck.

Halfkoers schudde Toon Aerts opnieuw aan de boom. Hij kreeg David van der Poel, Sweeck en van der Haar mee. Mathieu van der Poel volgde wat verderop. Hij besloot wat later van fiets te wisselen. En dat gaf hem vleugels.

Een ronde later was de vogel vliegen en in de voorlaatste ronde had de Nederlander al een comfortabele voorsprong op zijn tegenstanders. Laurens Sweeck reed naar de tweede plaats en broer David mocht mee op het podium. Hij versloeg Lars van der Haar in de spurt.

Mathieu van der Poel  kon zijn seizoen in schoonheid afsluiten: ‘Ik ben blij met deze zeges. Nooit verwacht dat dit seizoen zou gebeuren. Na een WK ben ik  altijd sterk. Je traint ervoor en dat moet dan zijn vruchten afwerpen. De conditie komt ook goed van pas over twee weken voor de eerste wereldbeker mountainbike van het seizoen in Zuid-Afrika. 

Oostmalle was de laatste cross voor Klaas Vantornout, Rob Peeters en Joeri Adams bij de profs. En voor Patrick van Leeuwen, Stijn Caluwe en Stijn Huys bij de beloften en elite zonder contract.

Daguitslag:

  1. Mathieu van der Poel
  2. Laurens Sweeck
  3. David van der Poel
  4. Lars van der Haar
  5. Toon Aerts
  6. Daan Soete
  7. Corné van Kessel
  8. Quinten Hermans
  9. Tim Merlier
  10. Jens Adams

Bij de beloften won Belgisch kampioen Thijs Aerts voor Adam Toupalik en de afscheidnemende Stijn Caluwe. Niels Vandeputte was de beste bij de junioren voor Ryan Kamp en Witse Meeusen. Thibau Nys won bij de nieuwelingen voor Jetze Van Campenhout en Lennert Belmans.

Foto: Marc Bluys