Mathieu van der Poel rijdt zijn eerste cross in Boom

Mathieu van der Poel rijdt zijn eerste cross in Boom

Op zaterdag 3 december vindt in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre de achtste editie van de Cyclocross Boom plaats. Deze voor de Telenet Superprestige meetellende veldrit is de eerste Belgische cross waarin de toeschouwers Mathieu van der Poel deze winter in actie zullen kunnen zien. Bij de vrouwen mikt Lucinda Brand op een derde overwinning op rij in Boom.

Mathieu van der Poel komt in de aanloop naar het WK veldrijden, begin februari in het Nederlandse Hoogerheide, tien keer in actie op Belgische bodem. Boom wordt op 3 december zijn eerste afspraak met het Belgische publiek. Van der Poel, die de cross in Boom in 2018 op zijn naam schreef, mag in De Schorre stevige concurrentie verwachten van onder meer Eli Iserbyt, Europees kampioen Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Nederlands kampioen Lars van der Haar.

Sweeck, van der Haar, Iserbyt en Vanthourenhout zijn – in die volgorde – de nummers 1 tot en met 4 in het klassement van de Telenet Superprestige, die op 3 december in Boom aan zijn vierde van acht manches toe is.

Bij de vrouwen delen Ceylin Alvarado en Denise Betsema na drie manches de leiding in de Telenet Superprestige. Wie zal in Boom de bovenhand nemen? Dit Nederlandse topduo zal in De Schorre moeten afrekenen met Lucinda Brand. De wereldkampioene van 2021 is pas hersteld van een handblessure en is nog naar haar beste vorm aan het toegroeien, maar haar resultaten uit het verleden bewijzen dat de cross in Boom haar op het lijf geschreven is. Brand won er in 2020 en 2021 en gaat op 3 december voor een derde zege op rij.

PROGRAMMA

Cyclocross Boom, zaterdag 3 december 2022

  • 09u30: Nieuwelingen eerstejaars
  • 10u30: Nieuwelingen tweedejaars
  • 12u00: Internationale Junioren
  • 13u40: Telenet Superprestige Elite Vrouwen – U23
  • 15u10: Telenet Superprestige Elite Mannen – U23

TV

  • Live op Play Sports Telenet vanaf 13u15
  • Live op Proximus Pickx vanaf 13u30
  • Samenvatting op VRT om 18u10

MEER INFO & TICKETS

www.cyclocrossboom.be

Bron: PM

Foto: Luc Wilms