Mathijs Wuyts uit Baal pakt winst bij Elites 2-U23 in Boortmeerbeek

Mathijs Wuyts uit Baal pakt winst bij Elites 2-U23 in Boortmeerbeek

In Hever – Boortmeerbeek werd voor de achtste keer de Ravestein Parkcross georganiseerd. Het was een regenachtige dag maar dat lieten de renners en rensters niet aan hun hart komen.

Omstreeks de klok van tien uur stonden de masters en elites 3 achter het starthekke om hun wedstrijd te betwisten. Het leek lang een gesloten wedstrijd bij de elites 3 maar Kaise Julien besliste er anders over. Iets over halfweg plaatste hij een versnelling en Björn Houben en Dries Pauwels moesten even passen. Beide heren maakten een foutje aan de balken en daardoor kon Julien Kaise wegrijden van de twee. De winst ging dus naar Julien Kaise. Voor de tweede plaats was er strijd tussen Björn Houben en Dries Pauwels. Maar helaas voor Björn die zich in de voorlaatste ronde vast reed in de koord en zo zijn mooie tweede plaats zag voorbij gaan. Dries Pauwels kon de voorsprong op Björn behouden en pakte de tweede plaats. Björn Houben uit Paal werd nog knap derde.

Bij de masters A ging Glenn Sluyts er als een speer vandoor. Op de glibberige omloop kon hij met maten de voorsprong uitbouwen op zijn naaste concurrent Jurgen Janssens. De derde plaats was voor Tom Delcroix.

Jef Paeshuyse voelde zich als een vis in het water op de modderige omloop in Hever. Van start tot finish kon hij een mooi tempo opbouwen en zo naar zijn overwinning rijden. De tweede plaats was voor Michel Bajorel en Stefan Nerinckx pakte de derde plaats.

Guido Verhaegen kon zijn tegenstanders het nakijken geven. Van start tot finish reed hij aan de leiding bij de masters C/D. Zijn dichtste concurrent was Dirk Mertens ook al liet Dirk bij de aanvang van de wedstrijd verstaan geen goede herinneringen te hebben aan deze cross. Nog nooit heeft hij een goed gevoel gehad bij deze omloop. Dus daar kwam verandering in. De derde plaats was voor Hubert Koeckaerts.

Bij de elites 2- U23 was het de eerste drie vier ronden een kwartet met Mathijs Wuyts, Toon Sluyds, Elio Clarysse en Arthur Soontjes. Maar in de finale werd het tempo wat de hoogte in gejaagd en zette de 24 jarige Mathijs Wuyts uit Baal de medevluchters onder druk. Hij kon zijn overwinning opdragen aan zijn ploeg CyclePassion Scott Racing Team. Geysels werd nog knap tweede voor Jens Clynhens. Arthur Soontjes kreeg halfweg de wedstrijd last van zijn rug en moest vroegtijdig de wedstrijd staken.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts