Winst voor Sanne Cant in wereldbekermanche in Frankrijk

Winst voor Sanne Cant in wereldbekermanche in Frankrijk

Sanne Cant had geen goed gevoel tijdens de wereldbeker in Frankrijk maar wist wel de winst te pakken voor haar landgenote Ellen Van Loy. De derde plaats was voor Eva Lechner.

We gingen op pad op een zwaar parcours van ongeveer 2.8 kilometer met veel draaien en keren. Een zware boterham voor onze dames. Ellen Van Loy nam de ganse bende op sleeptouw,  na een lange aanloopstrook richting het veld. Van Loy, Cant  en de rest van het pak op één lint. Een zeer zwaar parcours  voor onze dames. Niet zo evident voor hen. Maar ze deden het wel. Compton kwam traag op gang en kwam maar langzaam aan in haar ritme. Halfweg de wedstrijd zou zij ten val komen en haar positie in de kop verliezen.

Na de eerste ronde kregen we een kleine afscheiding tussen Sanne Cant en Ellen Van Loy. Havlikova bracht de achtervolging op gang en net op dat ogenblik ging Compton tegen de grond bij het uitrijden van de materiaalpost. Lechner en de rest van onze dames volgden op enige achterstand.

Cant reed in de tweede ronde stilletjes weg van Ellen Van Loy. Lechner volgde in derde positie. Daarna gingen de anderen in de achtervolging. Velen vroegen zich af waar Jolien Verschueren zich bevond in deze wedstrijd. Helaas kon Jolien niet aan de start komen in Frankrijk. Zij had op maandag een inspectie in de kleuterklas op het programma staan en verkoos daardoor om Zonnebeke te rijden op zaterdag en zondag rust in te bouwen. Zo kon ze  zich volledig voorbereiden op haar wereldkampioenschap in Zolder.

Mani, De Boer, Wyman volgden al op meer dan vijftien seconden van de leidster Sanne Cant. Risicorijk gekoerst van Ellen Van Loy om Cant uit haar kot te lokken maar uiteindelijk moest ze Sanne laten gaan. Cant reed een verbluffende sterke reeks en pakte resoluut de overwinning. De tweede plaats was voor Ellen Van Loy. De derde plek was voor Lechner op 24 seconden. Vierde plaats voor Mani, vijfde plaats voor Antonneu en zesde plaats voor De Boer.  Zevende plaats voor Wyman en een achtste  voor Havlikova, negende plaats voor Vanderbeken en tiende plaats voor Harris.

In de tussenstand voor de wereldbeker krijgen we Sanne Cant resoluut aan de leiding. De tweede plaats is in handen van Lechner maar deze wordt op de voet gevolgd door Ellen Van Loy. Ellen gaat er alles aan doen om in Hoogerheide volgende week hoge ogen te gooien en zo de tweede plaats in dit klassement te bemachtigen. Dat zou haar een boost kunnen geven richting het Wereldkampioenschap in Zolder.

Bron : Nancy Aerts