MTB-mekka Houffalize 2

MTB-mekka Houffalize 2

Vanmorgen wou ik nog een rondje op het parcours gaan doen maar ik werd al meteen tegengehouden aan de inkom. Ondanks mijn gepersonaliseerde nummerbord en groen bandje “competiteur” moest ik 5 euro betalen (die ik zelfs niet bijhad)! Ik zou dat terugkrijgen bij inschrijving, maar ik was ingeschreven en dat kostte al 25 euro! Vorig jaar hetzelfde meegemaakt met de Wereldbeker en achter mijn 5 euro kunnen fluiten. Ben er dan via een offroad-weggetje toch geraakt. Nog een rondje gedaan met veel vertrouwen en dan naar de kids gaan kijken. Een rondje met hen meegereden, wat tips geven en dan supporteren maar!
Ondertussen reden mijn ploegmaats bij de nieuwelingen een fantastische koers, ook daar ben ik af en toe gaan piepen. Bram Cools werd 2e en Erno McRae 4e ondanks mechanische problemen.
Ik ben nog een half uurtje gaan losrijden op de baan waarna Jan Goeman mijn fiets tiptop in orde bracht. Terwijl ben ik hier en daar een bezoekje aan de teamstands gaan brengen.

Half een en tijd om terug te gaan, Rob bleef bij de teamstand want hij moest nog bevoorradingen doen voor de volgende wedstrijden. Ik heb de overschot van de lekkere spaghetti naar binnen gewerkt en dan heb ik mezelf meteen aan’t werk gezet! Fiets picobello kuisen en alles terug smeren, het is voor mij een leuk jobke waar ik (meestal) van kan genieten.
Christel (mijn gastvrouw) vertrok wat later terug naar de koers, ze moest “Chaperon” zijn voor de Junior Dames en morgen mag ze bloemenmeisje spelen. Ik bracht de dag verder door met rusten, dat is voor mij op bed liggen met een bikemagazine, schoolwerk of een goeie film. Dan weer eten en mijn tas inpakken voor morgen: douchegerief, kledij, gellekes, recup de hele rimram…Alles staat klaar.
Gezien het vroege startuur (10.15u) ga ik extra vroeg slapen want om 7u moet ik eten. Om half 9 zal ik dan naar onze teamstand vertrekken om dan om 9u mijn opwarming te beginnen.
Voila deze mooie dag zit er alweer op en ik zal goed slapen want ik kijk met veel goesting en vertrouwen uit naar morgen! Slaapwel allemaal!