Nys demonstreert in Jaarmarktcross in Niel

Nys demonstreert in Jaarmarktcross in Niel

Actiefoto Sven Nys

Sven Nys heeft de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. De Belgische kampioen was beter dan Wout Van Aert en Kevin Pauwels. Nys won al voor de zesde keer in Niel en is nu recordhouder. Sanne Cant won bij de vrouwen. De Nederlander Thijs Wolsink zegevierde bij de junioren en Florian Vermeersch was de beste bij de nieuwelingen.

Nys nam eerst zijn medevluchter Corné Van Kessel mee. Maar in de tweede ronde ging hij solo verder. Philipp Walsleben en Kevin Pauwels en wat later Wout Van Aert waren de achtervolgers.

Pauwels en Van Aert trokken in de tegenaanval, maar kwamen niet meer tot bij Nys. Hij vergrootte zijn voorsprong en bleef zo rondenlang aan de leiding.

De strijd om de tweede plaats was spannender. Eerst leek Van Aert het te halen na een val van Pauwels. Maar dan viel Van Aert ook en zo reden ze samen de laatste ronde in.

Nys reed onbedreigd naar de zege. Van Aert werd tweede voor Pauwels en Walsleben. Nadat hij al won in 2005, 2009, 2010, 2011 en 2013 is hij al zijn zesde in Niel toe, zijn vierde van het seizoen. DeVlaeminck, Vermeire en Liboton blijven op vijf zeges in Niel steken.

Door een indrukwekkende solo pakte Sven Nys de overwinning ‘Ik had goeie benen. Niel is zo’n parcours dat ik graag heb. Het is technisch en er kan van alels gebeuren. Toch verschiet dat ik zo snel een kloof had.’

Sanne Cant won bij de vrouwen. Ze reed bijna de hele koers alleen aan de leidng. Ze haalde het voor Jolien Verschueren en Helen Wyman.

De Nederlander Thijs Wolsink was aan het feest bij de junioren. Hij versloeg Gianni Siebens in de sprint. Wesley Floren mocht als derde mee op het podium.

Florian Vermeersch was oppermachtig bij de nieuwelingen. Hij haalde het In de spurt tegen Andreas Goeman. Timo Kielich werd derde.