Ontwikkeling van Laaksite tot sportdomein Aarschot opent persfectieven voor Bekaf Aarschot.

Ontwikkeling van Laaksite tot sportdomein Aarschot opent persfectieven voor Bekaf Aarschot.

 

Als BMX-club Bekaf verder wil groeien, moet de club kunnen verhuizen naar een andere locatie. De club zit nu al twintig jaar op Bekaf, maar de huidige terreinen zijn te klein geworden. Zeker als de club op Europees niveau wil meedraaien. Het stadsbestuur wil de Laaksite omvormen tot een heuse sportsite voor voetbal- en andere sportclubs. Mogelijk kan de BMX-club hier ook een plaatsje krijgen.

“We zitten meer dan ooit krap op de site en dat terwijl andere, gelijkaardige clubs wel kunnen groeien”, zegt voorzitter Bruno Lahor van het BMX-team Bekaf. “Niet alleen qua parcours maar ook qua parkeergelegenheid zitten we aan onze limiet. Het voorbije jaar hebben we echt een leegloop gekend van onze beste piloten, omdat er geen doorgroeimogelijkheden meer waren. We zaten nog aan tachtig leden. Ondertussen zijn we opnieuw gegroeid naar honderd leden dankzij de succesvolle instapdagen. Hoedanook, er moet iets gebeuren. De Laaksite opent voor ons perspectieven.”

200.000 euro

De club zat al samen met het stadsbestuur. “Het stadsbestuur belooft al enkele jaren dat het werk gaat maken van de ontwikkeling van de Laaksite voor sportdoeleinden”, voegt hij eraan toe. “Voor ons zou dit een goede zaak zijn. Het is mijn droom om een Belgisch en Europees kampioenschap in Aarschot te kunnen organiseren. BMX als sport groeit nog steeds. Als we niet kunnen meegroeien, is het binnenkort met de kleinere clubs gedaan. Dat zou enorm jammer zijn.” De club hoopt ook dat het stadsbestuur voor financiële input kan zorgen. “De aanleg van een dergelijk parcours kost algauw 150.000 à 200.000 euro”, gaat hij verder. “De banen moeten minstens zes meter breed zijn en er moet een cafetaria zijn. Ik zie dat er in andere steden geld voor is. Waarom niet in Aarschot?”

Laaksite

“Volgende legislatuur moet de sportsite ontwikkeld kunnen worden”, zegt schepen van Sport Geert Schellens (sp.a). “Onder meer met de BMX hebben we samengezeten, maar ook met de vier voetbalclubs op ons grondgebied en met de nabijgelegen hondenclub én de tafeltennisclub. De gesprekken verlopen positief. Onder meer de voetbalclubs zien een samenwerking zitten. We denken onder meer aan de aanleg van kunstgrasvelden voor de voetbalclubs, een Finse piste…” Ook de aanleg van een nieuw parcours voor de BMX-club behoort tot de mogelijkheden. “In het verleden is er al veel over de Laaksite gezegd, maar gebeurde er nooit iets”, voegt hij eraan toe. “Nu kunnen we zeggen dat in het najaar de eerste plannen vorm zullen krijgen.”

Voor de concrete uitwerking zal het nog even wachten zijn. “We gokken op uitvoering in het begin van de volgende legislatuur”, zegt de sportschepen. “Namelijk in het jaar 2019 of in 2020.”

Bron : Het Laatste Nieuws afdeling Aarschot

Publicatie : Nancy Aerts