Ploegenvoorstelling Hagelandse Cycling Team

Ploegenvoorstelling Hagelandse Cycling Team

Hageland Cycling Team : een wielerploeg waar de meeste aandacht gaat naar jeugdrenners uit de regio.

De ploeg met zetel in Binkom telt 52 renners uit Antwerpen, Limburg en Brabant.
29 miniemen ( 8 tot 11 jaar )
17 aspiranten van 12 tot 14 jaar
4 nieuwelingen en één junior en 1 elite zonder contract

In 2011 behaalde de ploeg met 30 renners 90 overwinningen, en totaal van 187 podiumplaatsen. Tevens hadden ze in 2011 de BK MTB en Veldrijden aspiranten en in 2011 ook nog eens kampioen van Vlaanderen
veldrijden, Kampioen van Limburg veldrijden, kampioen van Barbant veldrijden en kampioen van Limburg veldrijden, ook nog kamp van Antwerpen veldrijden.


Binnen de club ligt de nadruk op het woord team zoals de naam van de ploeg eigenlijk al zegt. Een team dat bestaat uit vrienden onder elkaar. Ze willen renners  laten opgroeien in een familiale sfeer met één doel: een sterk blok te vormen en zich aan elkaar op te trekken, om op deze manier door te groeien naar de hogere reeksen.

Bijna alle nieuwe renners voor 2012 zijn uit eigen beweging zich komen aanbieden in de club. Ze weten dat er zeer veel aandacht wordt geschonken aan de sfeer binnen het team, zowel binnen als buiten het wielrennen.

Doelstelling van de club is de renners te laten genieten van alle aspecten van het wielrennen:  zowel, piste, weg, veld en MTB.

Binnen de club wordt ook zeer veel aandacht besteed aan de mindere goden binnen het wielrennen. Alle aandacht mag niet gaan naar de winnaars.  Bedoeling is iedereen te laten genieten van de wielersport en het hen zo aangenaam mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat deze renners niet afhaken.

veel info kan je vinden op de site van de ploeg
( aanpassingen bijna voltooid nieuwe renners )

de info van seizoen 2011 kan je vinden op

http://www.hagelandscyclingteam.be/NIEUWSPAGINA.htm

De ploeg is ook te vinden op facebook en veel en veel meer foto’s op

https://picasaweb.google.com/107417714853846421879

Met dank aan Wim Verbeek…