Promowedstrijd in Wilrijk op 16 maart 2014

ava

Gastrijder Rob Peeters kwam de BMX sport een hart onder de riem steken en behaalde een zesde plaats bij de boys 17+. De overwinning in deze categorie was weggelegd voor Robbe Nijs. De sterkste dame van de dag was Yentl Nijs die de overwinning nam bij de girls 15+

De BMX-rijders kwamen vandaag aan de start in Wilrijk. De rijders kwamen één voor één aan de start met hun nieuwe fietsen en outfits. Allemaal stonden ze te pronken met hun nieuwe materiaal.

Voor de vele deelnemers (409 licentiehouders en 52 recreanten)  die afgezakt waren naar Wilrijk stond deze datum aangestipt als begin van hun nieuwe seizoen. Ze zagen vandaag voor de eerste maal hun collega’s rijders terug. En of we mooie wedstrijden te zien kregen, was een feit…

Bij de boys 5-6 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen Tommy Greenwood van de BMX Club Peer VZW en Lars Bosch uit Pulderbos. Zij streden tot op de meet voor de eindzege. Het was Tommy Greenwood die het laken naar zich toe trok en met een supergoed gevoel richting Ranst kan afzakken. De tweede plaats was voor Lars Bosch en de derde stek was voor Jenthe Oeyen uit Off.road BMX 2000.

In de categorie Boys 7 jaar kregen we een sterke Iljo Lenssen uit Zolder achter het starthekke. Hij won op een voortreffelijke manier zijn drie manches en had nog krachten over voor de finale. Hierin toonde hij zich de sterkste. De tweede plaats was voor Axel Bosch uit Pulderbos en de derde plaats was voor Tristan Van Dijck.

Niels Appermont was de sterkste bij de boys 8 jaar. Vlot reed hij door zijn reeksen met een 2e-2e-1e plaats. In de 1/4 finale -1/2 finale en de finale toonde hij dat hij in vorm was. voor de club uit Zolder de tweede dagoverwinning. Tweede plaats was voor Sem Boeckx uit Off.road BMX 2000 en de derde plaats was voor Axel Van Den Broeck van BMX Devils.

Tjörven Mertens toonde bij de boys 9 jaar dat hij voor BMX Ranst de kastanjes uit het vuur zou halen. Vlot door de reeksen fietsend en nog wat krachten over voor de halve finale en finale. Op een voortreffelijke manier reed hij van zijn concurrenten weg. Dieter Brouns uit Zolder deed er alles aan om het wiel te pakken maar moest de duimen leggen. Tevreden keerde hij huiswaarts met een tweede plaats. De derde plaats was voor Fré Csanyi uit Keerbergen.

Bij de boys 10 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen Jasper Van Calster van BMX Westel en Yari Bellens uit BMX Nijlen. Bellens kwam wat minder goed weg aan het starthekke tijdens de finale en werd al vlug op achtervolgen aangewezen. Maar Yari panikeerde niet en reed een voortreffelijke tweede lijn. Zo kwam hij terug in de kop van de wedstrijd. Hij zocht elk gaatje maar Jasper hield de deur voortreffelijk dicht wat hem de eindoverwinning opleverde. Yari Bellens werd tweede en Gilles Mathy uit Blegny werd mooi derde.

Geen maat stond er op Gianni Vermaelen bij de boys 11 jaar. In elke reeks die hij aanvatte, nam hij de zege op zijn naam. De rijder uit BMX Ranst was dus na de wedstrijd zeer tevreden over zijn wedstrijd in Wilrijk. Met een super goed gevoel kan hij volgende week op zijn thuisparcours de wedstrijd aanvatten. Achter hem streden Ferre Van Winkel van Peer en Euan Troch van Keerbergen voor de verdere ereplaatsen. Ze waren aan elkaar gewaagd maar een betere inschatting van de laatste bocht van Ferre Van Winkel zorgde dat hij als tweede de finish behaalde. Euan Troch mocht zich als derde laten noteren.

Bij onze jongens van 12 jaar zagen we een zeer sterkrijdende Wout Rédelé aan de start komen. Zelfverzekerd nam hij plaats achter het starthekke en liet zijn concurrenten het achterste van zijn fiets zien. De mederijders zijn gewaarschuwd. Jan -Victor Vranckx uit BMX Westel werd tweede en Jason Balongo uit Soumagne werd er derde.

Bij de boys 13 jaar kregen we een mooie strijd voor de ereplaatsen tussen Sibe Francken uit Pulderbos – Jens Boumon uit Rambo Team en Tessa Zwaenepoel van Steeds vooraan. Tessa liet de jongens merken dat zij ook in topvorm zat. Ze liet zien dat zij haar mannetje kon staan maar in de laatste lijn maakte zij wat kleine foutjes waardoor zij de overwinning moest laten aan Sibe Francken. Jens werd tweede.

Bij de boys 14 jaar kreeg iedereen een strijd te zien tussen Mathijn Bogaert en Jarno Bellens. Deze beide jongens waren top in Wilrijk. Bellens miste wel zijn goede start in de finale maar dat weerhield hem niet om terug te vechten en tot op het wiel te komen van Bogaert. Deze laatste bepaalde het tempo in de finale en werd niet meer van deze positie verdrongen. Jarno was best tevreden met zijn tweede plaats. De derde plaats ging naar Thomas Dewaele voor VZW Antwerp BMX

Tom Timmermans mocht voor Soumagne de eindoverwinning meenemen bij de boys 15-16 jaar. Jelle Camps deed alles om toch maar naar die koppositie te geraken maar Tom was op zijn hoede en belemmerde Jelle er toch van om de eindoverwinning af te snoepen. Derde plaats was voor Jordi Goovaerts uit BMX Nijlen.

Bij onze Boys 17+ kregen we een speciale rijder aan de start. Namelijk Rob Peeters had zijn BMX Fiets van stal gehaald en nam deel aan deze wedstrijd. En of hij het nog kon…. Hij liet de toeschouwers genieten van zijn techniek en doorzettingsvermogen. Uiteindelijk finishte Rob als zesde bij onze boys 17+. De strijd vooraan om de ereplaatsen ging tussen Robbe Nijs – Stef Van Mechelen en Nick De Proost. De drie heren waren vlot doorgestoten tot de finale en kwamen aldaar aan de start met gelijke wapens. Hij die de minste fouten zou maken werd de eindwinnaar van de promowedstrijd. Het was Robbe Nijs uit Aarschot die de minste foutjes maakten en zo de bloemen mee naar huis mocht nemen. Stef Van Mechelen volgde het tempo van Robbe zeer goed en eindigde hierdoor op een tweede plaats. De derde plaats was voor Nick De Proost.

Vijf deelnemers bij de girls 5-6 jaar aan de start in Wilrijk. Maar niet te min een prachtige wedstrijd van deze kleinste dames. Maxime Breugelmans die vlot de drie manches won toonde zich opnieuw de sterkste in de finale. Voor Pulderbos nam zij de overwinning mee. De tweede plaats was voor Lore De Geest voor Edegems Bicycle Club en de derde plaats was voor Julie Geers voor BMX Ranst.

Het ging er al wat sneller aan toe bij de girls 7-8 jaar. Daar kregen we een strijd te zien tussen Janne Smits – Lotte Wolfs en Sanne Lumbeeck. De drie dames waren aan elkaar gewaagd. Het lot werd beslist op de laatste meters van de wedstrijd. De overwinning ging naar BMX Devils Janne Smits voor Lotte Wolfs uit Vlijtingen en Sanne Lumbeeck voor VZW Antwerp BMX.

De zusjes Gommers uitkomende voor de club van Zolder lieten een mooi staaltje BMX zien. Ze streden met gelijke wapens in de reeksen maar het Was Robyn die het beste uit de reeksen kwam. Het was uitkijken naar haar prestatie in de finale. Maar door een aanrijding met Chloe Greenwood molten haar kansen voor de eindzege. Ze finishte uiteindelijk als vierde. De winst was voor haar zus Aiko Gommers. Zij hield Roxanne De Kegel voor Rambo BMX van de eerste plaats en de derde plaats was voor BMX Devil Jill Smits. Wees maar zeker dat we in deze categorie nog mooie dingen gaan kunnen bewonderen.

Bij de Girls 11-12 jaar kregen we een overwinning voor Maryse Counet voor de club van Soumagne. De tweede plaats was voor een sterkrijdende Zoe Schaerlaeken en Britt Baetens kon Jukka Forrest nog afhouden voor de derde plek.

Sam Ilegems was de topper bij de girls 13-14 jaar. Van start tot finish bepaalde zij het tempo voor haar tegenstanders en deze moesten moeizaam toekijken hoe Sam haar eerste overwinning van dit seizoen nam. De tweede plaats was voor Amber Willem en Julie Heusequin werd mooi derde.

Geen maat op Yentl Nijs bij de girls 15+. Van start tot finish reed zij aan de kop en bezorgde de club vanuit Zolder nog een overwinning. Jone Vangoidsenhoven die terug van de partij was na een lange revalidatie liet merken dat zij er al stond. Zij finishte als tweede Katho Bogaert moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Bij de cruisers -30 jaar liet Jordi Goovaerts merken dat hij de man in vorm is op dit ogenblik. Met de goede vorm reed hij van start tot finish zonder tegenstand naar de overwinning toe. Het waren Jarmo Forrest en Thor Claessens die het dichtst naderde op Jordi.

Bij de cruisers 30+ kregen we een eerste overwinning voor Guy Geerts. Piet Dejonckheere en kurt Demeulemeester benaderden Guy als tweede en derde.

Bij de cruisers girls lieten Peggy Marien – Jill Boumon en Joni Mondelaers zien dat zij de dames waren met de meeste pit in Wilrijk. Onder hun drieetjes maakten zij er een spannende wedstrijd van. Het was Peggy Marien die de sterkste benen had op het einde van de wedstrijd en dat leverde haar de overwinning op. Jill die zich goed voelde op haar cruiser fiets liet haar tweede plaats verzilveren en de bronsen plek was voor Joni Mondelaers.

De opening van het nieuwe seizoen kon als een succes bestempeld worden. De organisatoren keken tevreden terug op deze wedstrijd en dat geeft heel wat perspectieven voor de volgende wedstrijden van het nieuwe seizoen.