Reactie van Sanne Cant na overwinning WB Zolder 26 december 2015

Reactie van Sanne Cant na overwinning WB Zolder 26 december 2015

Sanne Cant bolde stralend over de streep. Ze neemt de leiding in de wereldbeker, maar dat vindt ze niet heel belangrijk. ‘Er zijn  nog wedstrijden. Als ik terug kijk op Namen, dan zie je hoe snel het voorbij kan zijn. Eva valt en ik neem nu de leiding over. Voor hetzelfde geld val in Frankrijk of in Hoogerheide.  En dan is het ook voorbij. Ik denk niet dat het belangrijk is. Van mijn val heb ik nog last. Op dit moment is het een voordeel, denk ik. Ik ben er een weekend tussen uit geweest. Dat is niet zo lang.  Het is nog zes weken tot het WK.  Er kan nog veel gebeuren tot dan,’vertelt Sanne.

Ze is niet van plan om een rustperiode in te bouwen na nieuwjaar. ‘Ik heb sowieso niet zoveel wedstrijden er op staan. Dat heb ik bewust gedaan. Ik ga het dag per dag bekijken en week per week en zien wat mijn lichaam zegt.’

Toch ambitie om eindelijk die wereldtitel eens te pakken?  ‘Ja, dat is al enkele jaren zo. Vorig jaar was het net niet. Daarom wordt die ambitie alleen maar groter. Aan dat punt werk ik momenteel nog. Nogmaals het is pas binnen zes weken WK,’lacht Sanne.  Succes, Sanne!

Bron : EB