Record aantal deelnemers bij opener mountainbike seizoen in Dessel

Afgelopen zondag werd het nieuwe mountainbike seizoen alweer op gang geschoten op en rond het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in het sportpark Brasel Dessel.

Exact 387 deelnemers kwamen er aan de start in de verschillende categorieën, waarvan het merendeel in de Flanders mountainbike kids series, met 284 deelnemers in de categorieën is dit wederom een stijging van een 20 tal renners tegenover vorig jaar.

Deze wedstrijd is dan ook stilaan een klassieker aan het worden, reeds zes jaar is deze wedstrijd de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen en elk jaar wint deze organisatie nog aan populariteit onder de mountainbikers.

Daar zit ongetwijfeld het parcours voor iets tussen, het heeft niet veel hoogte meters maar door zijn techniciteit is het parcour voldoende zwaar om er een mooie wedstrijd van te maken. Dit jaar werden er weer enkele lussen bijgemaakt en deze zijn ook weer een meerwaarde aan de wedstrijd gebleken.

Het ganse Desselse sportpark is trouwens een meerwaarde voor deze organisatie, met een moderne sporthal voor de inschrijvingen, kleedkamers en kantine vlak langs de start en aankomst kan je als organisatie hier alleen maat tevreden mee zijn.

In de voormiddag werden er twee open wedstrijden verreden voor volwassenen, dit zijn zowel licentiehouders als dag rijders onder elkaar en een categorie voor de youth series en de dames. Voornaamste winnaars hier waren elite renners Jef Beyens en Inne Bertels, zij zijn de afgelopen jaren een vaste waarde geworden op deze wedstrijd, bij de masters won Ronny Geerts die tevens ook jeugd trainer is bij de organiserende club off-road club 2000 Dessel.

In de namiddag was het dan de beurt aan de jeugd, hier zagen we zeer mooie wedstrijden met gigantisch veel deelnemers, bij de U15 zelfs 90 deelnemers aan de start.

Ook de jeugd kan het parcour wel smaken want na zes jaar zien we nog steeds een stijging van het aantal deelnemers in de verschillende categorieën.

De Desselse club kan dan ook wederom tevreden terug kijken op deze organisatie die elk jaar opnieuw door de talrijke vrijwilligers op poten wordt gezet.

Bron : Frank Smets

Foto : Geert Wijns

Publicatie : Nancy Aerts