Rittenschema Absa Cape Epic 2023 is bekend

Rittenschema Absa Cape Epic 2023 is bekend

Het rittenschema van de Absa Cape Epic 2023 van 19 tot 26 maart is bekend. Vorig jaar schitterde onze landgenoot Wout Alleman er met zijn ploegmaat Fabian Rabensteiner.

De route begint met een korte en scherpe Proloog op de paden van Meerendal Wine Estate, alvorens in zuidoostelijke richting naar Hermanus te gaan, waar de stad aan de oceaan de gastheer is voor twee etappes. Vanuit Hermanus voert de eerste overgangsetappe van 2023 de teams over het binnenland naar Oak Valley Estate, waar een midweekse tijdrit wacht op de paden van Oak Valley en Paul Cluver.

Zodra de race tegen de klok is voltooid, vereist etappe 5, de koninginnenetappe, concentratie en toewijding om te navigeren, want het bewaakt de doorgang naar Lourensford Wine Estate, waar etappe 6 klaar staat.

Met zes etappes voltooid, en de inspanningen van 600 kilometer bij elkaar opgeteld, is het enige wat tussen de teams en hun plek in The Book of Legend staat The Trail to Val de Vie. Hoewel kort op papier, is het verre van kort qua eisen.

Wanneer de eindstreep wordt overschreden, voor een luidruchtig publiek op de velden van Val de Vie, zal de prestatie van acht dagen race op de proef worden gesteld, van de eerste tot de laatste.

https://eventguide.cape-epic.com/2023_absa_cape_epic_route_launch/2023_route_launch_cover

Bron: PM

Foto: Nick Muzik