Ronse klaar voor duel van Aert- van der Poel

Ronse klaar voor duel van Aert- van der Poel

De GP Mario De Clercq in Ronse opent zondag het nieuwe seizoen van de DVV Verzekeringen Trofee. Na het spektakel in Gieten mogen we ons aan een nieuwe clash tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel verwachten. Michaël Vanthourenhout hoopt voor eigen volk mee op het podium te staan.

De eerste confrontatie van het seizoen tussen van Aert en van der Poel resulteerde vorige zondag in een echte thriller. Materiaalpech fnuikte in de slotfase de winstkansen van de wereldkampioen, maar in Ronse krijgt van Aert al snel een mooie kans op revanche. Van Aert weet alvast hoe het voelt om te winnen op de Hotondberg. Al moest de Kempenaar een jaar geleden wel tot het gaatje gaan om Kevin Pauwels en Lars Van der Haar af te houden.

VANTHOURENHOUT: ‘BELANGRIJK DOEL VAN HET SEIZOEN’

Michaël Vanthourenhout hoopt in Ronse mee te glippen in het spoor van van Aert en van der Poel. “Dit is één van mijn favoriete crossen van het seizoen”, blikt de West-Vlaming hoopvol vooruit. “Bij de beloften heb ik de wedstrijd al drie keer gewonnen. Dan word je zondag sowieso met een goed gevoel wakker. Vorig jaar moest ik tevreden zijn met een zevende plaats, dit jaar hoop ik mee op het podium te staan.”

De Bruggeling heeft van de DVV Verzekeringen Trofee een belangrijk doel van het seizoen gemaakt. “In dat opzicht heb ik de wedstrijd voor de Superprestige links laten liggen en ook in de winter zal ik voluit voor dit klassement gaan. De wedstrijden in Ronse, Baal en op de Koppenberg, dat zijn manches waar ik een goed resultaat moet kunnen rijden.”

“Dromen van winst? In Geraardsbergen was de kloof met van Aert niet zo groot, maar de race in Ronse moet hem en Van der Poel wel liggen. Met een overwinning hou ik dan ook nog geen rekening, al hoop ik nog wel een paar procent beter te worden.”

ALLE TOPPERS AANWEZIG BIJ DE VROUWEN

Voor de clash tussen van Aert en van der Poel bij de mannen krijgen we ook een spannende strijd bij de vrouwen in de kersverse IJsboerke Ladies Trophy. Wereldkampioene Thalita De Jong rijdt haar eerste wedstrijd van het seizoen en neemt het op tegen Sanne Cant, Sophie De Boer, Laura Verdonschot en Nikki Brammeier. Spanning verzekerd.

Het parcours in Ronse blijft ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. “Het blijft een omloop waar de sterksten automatisch vooraan verschijnen”, verwacht parcoursbouwer en drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken.

Programma

10u00 Nieuwelingen
11u00 Junioren
12u00 Beloften
13u45 Dames Elite
15u00 Heren Elite

Bron: PM