Sanne Cant wint Flandriencross in Hamme

Sanne Cant wint Flandriencross in Hamme

Sanne Cant heeft de Flandriencross bij de vrouwen  in Hamme gewonnen, haar zevende van het seizoen. Zij haalde het afgescheiden van Ellen Noble en haar landgenote Katherine Compton. Ellen Van Loy werd vierde voor de Britse Niki Brammeier.

De Amerikaanse Katherine Compton blijft leidster in het tussenklassement en telt 2:38 voorsprong op  Helen Wyman.

In de aanvangsfase reden Sanne Cant, Ellen Van Loy, Katie Compton, Ellen Noble en Maud Kaptheijns aan de leiding.

Ellen Noble en Katie Compton pakten de bonificatieseconden en gingen er vandoor. Het duo trok de slotronde in met een voorsprong van 10 seconden op Sanne Cant. Van Loy werd gevolgd door Maud Kaptheijns. Halfweg de laatste ronde kwam de wereldkampioene bij de twee leidsters. Cant reed gezwind naar de zege.

Uitslag:

  1. Sanne Cant
  2. Ellen Noble
  3. Katherine Compton
  4. Ellen Van Loy
  5. Nikki Brammeier
  6. Maud Kaptheijns
  7. Helen Wyman
  8. Alice Maria Arzuffi
  9. Loes Sels
  10. Laura Verdonschot

Vooraf had Eli Iserbyt bij de beloften gewonnen.  De Europese kampioen haalde het afgescheiden van Yannick Peeters en Thomas Joseph. Iserbyt won eerder al de eerste manche in Ronse en verstevigt met zijn zege in Hamme zijn leiderspositie in het klassement van de DVV verzekeringen trofee. De Zwitser Louis Rouiller won bij de junioren. Gerben Kuypers werd tweede voor de Brit Ben Tulett. Bij de nieuwelingen ging de zege naar Belgisch kampioen Thibau Nys. Hij hield de Nederlander Salvador Alvarado een halve minuut achter zich. Jetze Van Campenhout pakte de laatste podiumplaats in.

Foto: Marc Bluys