Sanne Cant wint op ecologische wijze de wedstrijd in Hasselt 21 november 2015

Sanne Cant wint op ecologische wijze de wedstrijd in Hasselt 21 november 2015

Een mooie strijd tussen Maud Kaptheijns en Sanne Cant waar het uiteindelijk Sanne Cant is die de overmacht toont en opnieuw de winst naar haar toe trekt. Maud Kaptheijns sterk genoeg om de tweede plaats te behouden voor Ellen Van Loy die zich in de laatste ronde nog moest reppen tegen een sterkrijdende Helen Wymann.

Terreurdreiging of niet de veldrit van Hasselt ging gewoon door. Het Kapermolenpark was het decor voor de Soudal Classic van Hasselt. Zacht bovenlaagje met een grote kans op schuifpartijen dat waren de ingredienten voor een mooie wedstrijd in Hasselt.

Sanne Cant nam het heft in handen en schudde de groep van 24 rijdsters al meteen door elkaar. Maud Kaptheijsn deed er alles aan om het tempo van Sanne Cant te volgen. Daarna kwam Ellen Van Loy door en de rest van de hele bende. Het voelde ijskoud aan. Het beste was om jezelf warm te houden vandaar dat ze er van in de eerste ronde al stevig tegenaan gingen. Het was telkens opnieuw keren en draaien. Alles lag er compact bij maar het slechte weer besliste erover dat het een spannende wedstrijd werd. Ellen Van Loy volgde op dat ogenblik al op 13 seconden van de koplopers. Helen Wymann zat gepositioneerd op de vierde plaats.

Bij de ingang van de tweede ronde vroeg Sanne Cant even naar de medewerking van Maud Kaptheijns. Maar deze gaf niet zo’n goede indruk en dat had Sanne gezien. In de speeltuinzone trok Sanne dan even door en fietste wat weg van Maud Kaptheijns. Kaptheijns had op dat ogenblik even een dipje en schudde met haar hoofd. Dat gebaar had Ellen Van Loy gezien en zij geloofde in haar kansen om eventueel aan het einde van deze wedstrijd nog op het podium te staan.

Met de nodige voorzichtigheid reed Sanne Cant langs de waterkant en daar maakte Maud Kaptheijns teveel fouten om terug op het wiel van Sanne Cant te komen. Ze bleef flirten met de drie a vier seconden achterstand die ze had op de koploopster. Maar ze bleef erin geloven en dat resulteerde opnieuw tot een samensmelting van de koplopers.

Dus halfweg de wedstrijd hadden we opnieuw twee koplopsters die de wedstrijd naar hun hand probeerden te zetten. In de speeltuinzone plaatste Sanne Cant een versnelling waardoor Maud weer een paar meters moest prijsgeven. Maar door een betere passage in het zand kwam zij opnieuw tot op het wiel van Sanne. Door een fietswissel van Sanne Cant kon Kaptheijns even aan de leiding komen. Even het moment voor Sanne om te recupereren en dan de wedstrijd open te breken.

Sanne Cant moest even corrigeren omdat zij even een minder tempo aan het ontwikkelen was. Moedig van Kaptheijns omdat zij toen even de wedstrijd in handen nam. Maar lang mocht het niet duren. Sanne Cant drukte haar stempel op de wedstrijd en zette Maud Kaptheijns onder druk. Ellen Van Loy zag het allemaal voor haar gebeuren maar kon geen aanstalte maken om bij de koplopsters te komen. Zij probeerde er alles aan te doen om haar derde plaats veilig te stellen. Achter haar stapelde Wyman de fouten op en kon zij niet dichter komen om haar te bedreigen voor de derde plaats.

Met nog twee ronden te gaan verwachten de entourage van Sanne Cant dat het moment aangebroken was om de wedstrijd open te breken. Het was net of zij deze boodschap gehoord had. Sanne nam de leiding in handen en legde haar hogere tempo op. Katheijns probeerde zo lang mogelijk te volgen maar voelde dat het te snel ging voor haar. Meter na meter zag ze Sanne van zich wegrijden. Ze wist dat de vogel gaan vliegen was. Sanne Cant trok nog eens alle registers open en reed een voortreffelijke laatste ronde.

Deze laatste ronde kwam het er voor Sanne op aan om geen al te grote fouten meer te maken en haar ronde zo in te delen dat ze nog kon genieten van deze mooie omloop. En dat deed ze ook met gemak. Ze maakte geen enkele fout meer en zette op ecologische manier deze wedstrijd bij op haar palmares. Na enige seconden kregen we een gelukkige Maud Kaptheijns over de streep. Voor de derde plaats werd het nog even spannend want Helen Wymann had nog een sterke laatste ronde in haar benen en bedreigde Ellen Van Loy nog voor haar derde plaats. Ellen Van Loy kon nog stand houden en mocht als derde op het podium komen voor de huldiging. De dames konden met een goed gevoel richting Koksijde rijden om daar morgen de volgende wereldbekermanche af te werken.

Daguitslag :

  1. Sanne Cant
  2. Maud Kaptheijns
  3. Ellen Van Loy
  4. Helen Wymann
  5. Van Den Hoek
  6. Bakker
  7. Weering
  8. Van Anrooij
  9. Ter Beke
  10. Delhaye

Bron : CH