Sanne Cant zegeviert in Koksijde

Sanne Cant zegeviert in Koksijde

 

Sanne Cant zet haar zegereeks voort. Ze zegevierde nu ook in de wereldbekercross in Koksijde. Ze versloeg in de spurt de Nederlanders Sabrina Stultiens en Sophie De Boer. In de wereldbekerstand staat Sophie De Boer nu  aan de leiding voor Sanne Cant en Katherine Compton, de winnares van Valkenburg. Compton werd vandaag overigens tiende.

Nadat het trio Sanne Cant, Sabrina Stultiens en Sophie De Boer zich had afgescheiden van eht groepje Lucie Chainel-Lefevre, Nikki Harris, Mikulaskova, Havlikova, Van Loy en Wyman brak de race pas echt open.

Het trio bouwde haar voorsprong uit tot een minuut. In de beklijvende spurt haalde Europees-en Belgisch kampioene Sanne Cant het van Sabrina Stultiens en Sophie De Boer, de nieuwe leidster in de wereldbeker wordt.

Lucie Chainel-Lefevre werd vierde voor Nikki Harris, Martina Mikulaskova, Pavla Havlikova, Ellen Van Loy, Helen Wyman en Katherine Compton.

Sanne van Paassen werd elfde, Jolien Verschueren dertiende, Karen Veherstraeten zestiende, Githa Michiels achttiende en Loes Sels twintigste.  Reza Hormes kwam als 21ste over de finish net voor Laura Verdonschot, die met pech kreeg af te rekenen.  De Nederlandse Lizzy Witlox werd mooi 24 ste.ava