Sanne van Paassen wint, pech voor Sanne Cant in Neerpelt

Sanne van Paassen wint, pech voor Sanne Cant in Neerpelt

 

Bij de vrouwen in de Soudal GP Neerpelt ging de zege naar Sanne van Paassen. De Nederlandse won solo voor Ellen Van Loy en Maud Kaptheijns. Sanne Cant reed aan de leiding, maar moest opgeven door kettingproblemen.

Cant, Van Paassen, Van Loy en Kaptheijns trokken er de eerste ronden samen op uit. Het viertal sloeg een kloof en halfweg plaatste Cant haar versnelling. De Belgische en Europese kampioene reed meter na meter weg. Enkel pech leek Cant nog van de zege te kunnen houden en het kwaad geschiedde. De renster van Enertherm-BKCP kreeg ruzie met de ketting en moest opgeven.

Van Paassen, die alleen tweede reed, ging op en over Cant en soleerde naar de zege. “En daar ben ik heel blij mee na al de pech die ik gekend heb”, aldus de Nederlandse. “Ik hou van dit rondje. Technisch en veel draaien en keren. Dat ik hier win, is super voor de motivatie. Ik denk dat ik stilaan weer dicht aanleun tegen mijn allerbeste vorm.”

Ellen Van Loy was tevreden met haar tweede plaats. “Na Las Vegas voelde ik me niet super, dus het was afwachten hoe het vandaag zou gaan. En misschien ben ik op dit moment wel beter dan ik zelf denk. Of is de tegenstand ook nog niet top? Ik weet het niet. Met deze tweede plaats ben ik in ieder geval gelukkig.”

Laura Verdonschot werd zesde en was daar blij mee. ‘Na Vegas zakte ik met een klein hartje af naar Neerpelt, want daar geraakte ik echt niet vooruit.  De eerste drie ronden waren misschien wat minder, maar daarna kwam het goed.  Ik ben heel tevreden met mijn zesde plaats. Dat had ik zeker niet verwacht.’