Sauser-Kulhavy zegevieren in derde rit Cape Epic, Claes-Carabin achtste

Sauser-Kulhavy zegevieren in derde rit Cape Epic, Claes-Carabin achtste

Het duo Christophe Sauser-Jaroslav Kulhavy heeft de derde rit in de Cape Epic gewonnen. Ze versloegen in de sprint Nino Schurter en zijn ploegmaat Matthias Stirnemann. Als derde reden Nicola Rohrbach en Daniel Geismayer  over de streep. Manuel Fumic en Henrique Avancini eindigden vierde en  blijven leider met bijna anderhalve minuut voorsprong op Sauser-Kulhavy. Frans Claes en Sebastien Carabin deden het opnieuw goed met een achtste plaats.

Frans Claes doet zijn relaas. ‘Na een razende zo goed als vlakke start met de hele meute op de singletracks rond Greyton. We wisten ons vooraan te positioneren, maar door een takje in mijn derailleur moesten we kostbare plaatsen toegeven. Daarna volgde voor mij een minder moment en was de kopgroep van 7 weg. Ook een tweede groepje moesten we op een steile beklimming en technische afdaling laten rijden. Met de hulp van Lakata/Hynek en Grotts/Montoya sloten we terug aan bij de tweede groep. Zoals elke etappe kwamen de betere benen in het laatste uur en reden zo op de lange laatste helling (ufo klim) weg van de rest. Na de afdaling kwam alles terug samen en volgde nog 10 snelle kilometers. De andere teams (uitgezonderd Kaufmann) weigerden ook maar 1 meter op kop te rijden en dus war er een sterke Seba nodig die tempo bleef maken! Aan de finish voelden de aasgieren hun benen “precies” niet meer en werd er gesprint! We deden er alles aan om die mannen achter ons te houden  en werden zo 8ste. Hopelijk morgen eens heel de rit normale benen.’

Sven en Sven eindigden als 31 ste.

Bij de vrouwen ging de zege naar Sabine Spitz-Robyn de Groot voor Esther Suss-Jennie Stenerbag, die wel leidsters blijven.

In de mixed categorie zegevierden Jenny Rissveds-Thomas Frischknecht opnieuw en blijven uiteraard leiders.

Bij de masters pakten Cadel Evans-George Hincapie de zege voor Bart Brentjens-Abraao Azevedo. Ze moesten hun leidersplaats afstaan aan de Spanjaarden Tom Misser-Iban Zugasti.

Bron: Cape Epic

Foto’s: Cape Epic(Shaun Roy)