Sea Otter Europe van 8 tot 10 juni 2018 in Girona

Sea Otter Europe van 8 tot 10 juni 2018 in Girona

Van 8 tot 10 juni 2018 zal de Sea Otter Europe editie plaatsvinden aan de Costa Brava Girona. De registratieperiode voor de evenementen zal binnenkort beginnen.

Er zijn een aantal nieuwe dingen bijgekomen sinds vorig jaar. Om te beginnen met de Cycling No Limit International Travel Cycle Tour by Ghost. Vorig jaar nog goed voor zo’n 1500 fietsers. Ze zal plaatsvinden over twee dagen met verschillende routes. Iedere keer met de keuze tussen twee afstanden. Zaterdag met 100 en 150 km routes, zondag met 80 en 130 km routes, met start en aankomst in Girona.

Iets nieuw dit jaar is de opwaardering van de Catalan Cup International Massi Biking Point, met een klasse 1 ranking van de UCI. De race zal gereden worden over twee dagen met de vrouwen op zaterdag en mannen op zondag en zal de top van het internationale circuit naar Girona brengen. Het zal deel uit maken van de prestigieuze MTB Super Cup, die ook in Banyoles, Barcelona en Andorra worden gehouden.

Show time gegarandeerd met de start van een nieuwe competitie, de Short Track, een explosieve discipline zoals de naam zegt, op een korte track gereden.

Het format van de Pirinexus 360 Challenge wordt aangepast. Ter aanvullig van de non-stop 350 km, zal er nu ook de helft van deze afstand kunnen gereden worden. Zo kunnen de deelnemers ook aan de andere activiteiten deelnemen en de commerciële zone op zaterdagnamiddag bezoeken.

Op zaterdag zal ook de Scott MTB Marathon by Tamory plaatsvinden, dit jaar ook opgenomen in de Marathon Cup kalender. De toeschouwers krijgen zo de wereldkampioenen en toppers van deze categorie te zien. Net als vorig jaar zal ook een niet-competitieve versie gereden worden, waaraan alle MTB liefhebbers kunnen deelnemen.

Op dezelfde dag zal ook de E-MTB Marathon, gereden worden. Een elektrische bike race met twee parcours en met verschillende afstanden. En de tweede editie van de geliefde XCO Classic, met bikes van voor 1990. De eerste editie was succesvol en gewaardeerd om zijn nostalgie.

Er is ook een spectaculaire Trial competition, waaraan ‘s werelds beste rijders zullen mee doen. Vorig jaar vond alles plaats aan de esplanade buiten het Girona’s Fontajau Paviljoen.

Demonstraties en adrenaline

Als toevoeging aan de competitie zullen er ook spectactulaire demonstraaties te zien zin. Eén daarvan is de Dirt Jump, die zal gehouden worden buiten het paviljoen op een parcours met een down ramp en hoge jumps. Opnieuw is er ook een Gravity zone, thuishaven van het Eliminator event.

De line-up van sportieve activiteiten van de Sea Otter Europe 2018 herbergt een diverse platform van evenemeten, waar er voor iedereen een discipline is, of je nu wereldkampioen fietsen bent of simpelweg een fietsenthousiasteling.

Als nevenprogramma heeft het festival ook evenementen voor kinderen voorzien. De voornaamste reden is om hen te motiveren om de vaardigheden te leren en hen te helpen om te genieten van de mountainbike en op de weg fietsen. Meest opmerkelijki is hier

Children’s MTB Open, een race voor kinderen in de jongste categoriën, die hen deelnamepunten kunnen geven voor de Cycling Federation’s 2018 Open Championship.

Er is ook een niet-competetieve versie voor kindernen die juist zijn gestart met mountainbiken.

Opnieuw zijn de objectieven van de Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show om fietsen toegankelijk te maken voor alle liefhebbers van deze sport. Om dit te doen, zullen er ook fun ritten zijn voor families en vriendengroepen. De registratie periode zal binnen enkele dagen starten. Meer info op www.seaottereurope.com

Bron: PM

Foto: Sea Otter Europe website