Style & Concept met vier renners

Style & Concept met vier renners

ava

Het veldritseizoen staat voor de deur, dat wordt nu stilaan duidelijk. Na Telenet-Fidea vorige week werd maandagavond het Style & Concept Cycling Team voorgesteld in Deurne. Het team bestaat komende winter uit Nancy Bober, Maxim Debusschere, Kenneth Van Compernolle en Jan Denuwelaere

Kenneth Van Compernolle: “Kloof met de toppers verkleinen”

Kenneth Van Compernolle is één van de twee elite heren die dit seizoen de kleuren van het  Style & Concept Cycling Team moeten verdedigen.

“Wellicht zullen dezelfde namen als vorig jaar ook dit seizoen de grootste prijzen pakken. Ik probeer voor mezelf om een stap vooruit te zetten en de kloof met de toppers te verkleinen. De sfeer in de ploeg is optimaal maar in het veld is iedereen toch wel op zichzelf aangewezen,” zei de 23-jarige Van Compernolle.

“Het Belgische kampioenschap (in eigen provincie.red) is elk jaar weer een belangrijke wedstrijd. Hopelijk wordt het een lastige omloop, dat ligt me immers het best. Als je de goede conditie te pakken hebt maakt het echter niet uit welk parcours je voor de wielen geschoven krijgt. Bij een goede vorm komen de prestaties automatisch.”

Jan Denuwelaere: “Ik moet het van de zwaardere crossen hebben”

Jan Denuwelaere kijkt met veel verwachtingen uit naar het nieuwe seizoen. Anders dan in het verleden kon hij dit jaar zijn voorbereiding afwerken zonder gezondheidsproblemen

“Ook ik moet het hebben van de zwaardere crossen,” vertelde Denuwelaere. “Wedstrijden zoals de Koppenbergcross en Gavere liggen me het best. Vorig jaar reden de toppers nog iets te snel maar heb ik wel veel geleerd tijdens de echt grote crossen. Ik probeer dat verschil kleiner te maken deze winter. “

“De inspanningstesten die de voorbije weken werden uitgevoerd laten alleszins het beste vermoeden. Over het BK kan ik nog niet veel zeggen. Ik heb immers nog nooit in Hooglede een wedstrijd gereden.”

Nancy Bober: “Wereldbekerselectie is een must”

Afgelopen seizoen werd het grootste succes behaald door Nancy Bober. Met een zilveren mediale op het Belgisch kampioenschap voor dames overtrof ze haar zelf, al denkt zij daar anders over.

“Voor velen was dit resultaat een verrassing maar niet voor mij,” zei Bober op de persvoorstelling. “Ik achtte mezelf in staat om een medaille te halen en zo geschiedde. Vroeger was mountainbike mijn hoofdactiviteit maar ik ga me nu toch wat meer toeleggen op het crossen. Een selectie voor de wereldbekers is een must voor mezelf geworden. Ik ambieer een top 20-plaats. Op een zware omloop denk ik dat dit haalbaar is want dan kom ik steeds het best uit de verf,” besloot de West-Vlaamse.

Brecht Toelen

Bron: Cyclo-cross.info