Summergames Lille Ronde 1 en Ronde 2

Summergames Lille Ronde 1 en Ronde 2

Ondanks de magere opkomst van deelnemers uit andere landen hebben de toeschouwers mooie wedstrijden mogen aanschouwen

De eerste en de tweede ronde van de summergames werden verreden op 28 en 29 juli 2012 te Lille. Onder een matig deelnemersveld werden de wedstrijden verreden.

De Belgische Delegatie nam zomaar even 70 procent van de bezetting in. Een grote naam was aanwezig : namelijk Arnaud Dubois. Als enige Belgische rijder geselecteerd voor deelname aan de Olympische Spelen in Londen op 08 -09 – 10 augustus 2012. Toch nam hij eel aan deze wedstrijden om een extra training als voorbereiding op de Olympische Spelen mee. De verwachtingen naar de Spelen toe zijn om zeker in de finale te geraken om een Olympische diploma op zak te kunnen steken.

Voor het overige waren Elke Van Hoof, Brent Clé (rijders van het AA Drink BMX team onder leiding van Erik Willems) aanwezig in Lille. Ze hebben aldaar de eerste stappen gezet richting de begeerde Summergames trui. Uitkijken hoe ze het er in Zolder van af gaan brengen. Maar zeker is dat ze er voluit voor zullen gaan.

De andere landgenoten waren ook talrijk aanwezig. Ze staken er met kop en schouder bovenuit en lieten de Belgische Namen zeer goed klinken in de diverse finales.

Met de mogelijkheid van een topparcours te verkrijgen in Zolder, zullen de Belgische Rijders nog meer werken om de WK norm te behalen. De toekomst is verzekerd binnen de BMX Sport.

Voor diegenen die Ronde 3 en Ronde 4 van de Summergames willen bijwonen en/of eventueel nog willen deelnemen is er de mogelijkheid om de dag zelf nog in te schrijven aan het normale tarief. Dus laat je maar eens gaan en kom zeker naar Zolder. De weergoden geven alvast mooie vooruitzichtigen voor het volgende weekeinde.

Het slotgala van de Summergames gaat dus door in Zolder op zaterdag, 04 augustus 2012 en Zondag, 05 augustus 2012.