Sunweb – Revor start opleidingsploeg

Sunweb – Revor start opleidingsploeg

ava

Ondanks de successen van kopman Kevin Pauwels zit men bij Sunweb – Revor niet stil. De formatie van manager Jurgen Mettepenningen stuurt begin september 2012 een eigen opleidingsploeg met jongeren onder de achttien jaar het veld in.

De eerste aanwinsten zijn Oost-Vlaming Elias Van Hecke en West-Vlaming Thomas Joseph. Beiden maken volgende winter de overstap van de nieuwelingen naar de juniores.

Mario De Clercq, ploegleider bij Sunweb – Revor, mikt op zes à zeven pionnen voor de formatie: “Zij zullen een parallel programma van onze profs en beloften afwerken. Op iedere stage zullen ze bijvoorbeeld uitgenodigd worden voor de helft van de duur van de grote jongens. Ploegleiders van het gezelschap worden André Tummeleer en Eddy Van Bunder. Ikzelf zal ook mijn woordje meespreken bij het scouten en aantrekken van de jongeren.”

Sunweb – Revor is niet het eerste grote veldritteam dat zich op de jeugd stort. “Alle andere ploegen hebben al een dergelijk project. Wij konden niet achterblijven. Doen we dit niet, dan zien we ons veroordeeld om in de toekomst in onze beloftekern alleen maar jongens van de tweede rij aan te nemen. Al de toppers zouden immers al in dienst zijn bij een andere ploeg. We stonden dus een beetje met de rug tegen de muur en moeten wel meegaan met de trend. Al is het niet zo dat we de projecten van de concurrentie zomaar gaan kopiëren”, weet De Clercq.

PM: Sunweb-Revor.be