Sven Nys : alles op alles

Sven Nys : alles op alles

ava

Nu het veldritseizoen 2011-2012 bijna ten einde is, is er voor Sven Nys geen of weinig rust in het vooruitzicht. Hij wil zich alsnog kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen.

Sven Nys mag terugblikken op een goed seizoen. Hij wist voor de elfde keer de superprestige op zijn naam te schrijven. Daarbij kwam dan nog de Belgische titel. Niet slecht werd gezegd…. Voor de andere klassementen wist hij zich ook bij de beteren te klasseren. Het Wereldkampioenschap was een ander verhaal. Zoveel verwacht in zijn speeltuin, maar uiteindelijk zich tevreden moeten stellen met een plaats naast het podium. Op deze wedstrijd blijkt het niet te lukken zoals het moet. Maar geen nood, want die ene behaalde wereldtitel geeft hem al voldoening. Die behalen was voor hem al heel speciaal.

Op dit ogenblik heeft hij een ander doel: zich kwalificeren voor de Olympische Spelen’. Daarvoor zal hij op 15 maart 2012 afzakken naar Zuid-Afrika om er te deel te nemen aan de eerste wereldbeker van het seizoen.

Er liggen nog vier wereldbekerwedstrijden voor hem klaar waar hij moet proberen om zijn kaarten zodanig te schudden dat het ticket richting Londen behaald kan worden.

Sven is realistisch genoeg om te beseffen dat er heel wat rijders mikken op een ticket richting Londen. Hij zal er alles aan doen om dit alsnog te behalen.

Mocht hij er niet in slagen om mee te gaan naar Londen dan geeft hij het nog niet op. Dan gaat hij proberen om zich in de kijker te rijden om mee te gaan naar het Europese Kampioenschap in Moskou. Dit zal doorgaan van 07 juni 2012 tot en met 10 juni 2012.

Maar zover zijn ze nog lang niet. Heel de entourage leeft met Sven mee om het bemachtigen van het Olympische ticket dat toegang geeft tot de ingangspoort in Londen.