Teamdag van KTM Bikevision MTB team in Genk

Teamdag van KTM Bikevision MTB team in Genk

Om het seizoen van 2018 al goed voor te bereiden en de neuzen al in dezelfde richting te zetten, organiseerde het KTM Bikevision MTB UCI team, waar we de trotse mediapartner van zijn,  een teamdag in Genk. Teammanager Dirk Berden vertelde ons wat er op het programma stond.

‘In de voormiddag stond een mountainbiketochtje op de terril van Winterslag op het programma.

’s Middags  na een lekkere broodjesmaaltijd was het tijd voor wat EBHO les en konden ze leren hoe een defibilator werkt. We zijn het enigste team die dat hebben en gebruiken. De renners probeerden dat uit op een pop. Eigenlijk was het vandaag een opleidingsdag voor onze nieuwe en bestaande renners, omdat we opleiding belangrijk vinden. We hechten veel belang aan de verzorging van het menselijk lichaam. De techniek komt erbij, maar het lichaam is nog altijd belangrijk.

Daarna kregen de renners uitleg over het gebruik van sportvoeding. Dat is ook een aspect van de sport. Je kan je zo veel als kan vol proppen met sportvoeding, maar het moet ook goed zijn. Jan Van Herck, onze trainer gaf dan uitleg over onze testen, die we ook zelf doen. Hij gaf ook uitleg over trainingstechnieken. Onze verzorgster Sonja besprak de verzorging van de benen en de juiste massage. Tot slot gaf ik zelf nog wat uitleg over het komende seizoen en de planning. We vinden het belangrijk dat we de renners kennen en zij ons en onze werking. Daarom is zo’n dag interessant. We hebben een nieuwe renster erbij met Eline en zo heb ik eens inschatten wat we nog kunnen bijschaven,’vertelde Dirk.

Voor volgend seizoen is het team compleet. Volgend jaar zijn er veertien renners actief in het KTM Bikevision UCI team  ‘Daarvoor hebben we vijf UCI renners. Bij de beloften (U23) komt Rob Vanden Haesevelde het team versterken. Tom Van Ingelom blijft en is nog belofte. Pieter Janssens is een nieuwe belofte. Bij de junioren komt de Nederlandse Zoë Mulder het team versterken. Ze draait al lang mee aan de top en zit in de Nederlandse selectie. Meerdere keren is ze kampioen geweest. Dries Janssens, broer van Pieter, zal de junioren series rijden en was vorig jaar zevende op het BK. Dat was opmerkelijk voor ons. Hij heeft zijn normen als UCI renner behaald en zo geven we hem de kans. Dat zijn ons vijf UCI renners,’weet Dirk. ‘Ivan Vanden Haesevelde zal als kinesist en tweede verzorger  in het team fungeren. Hij gaat ook mee naar het buitenland als kinesist. Vincent Berden blijft aan boord samen met Djeff en Freek Verheyden en Niels Van Ham. Sander Kielich, broer van Timo,  zal ook het team versterken. Thomas Janssens, jongste broer van Pieter en Dries en Eline Dewachter zijn de andere renners van het team.  We zetten weer volop in op de buitenlandse wedstrijden. We willen ook de jonge mensen aanmoedigen om daar te rijden en hun horizon te verruimen. Vorig jaar zaten we in Engeland en daar spreken ze nu nog van. Buiten de wereldbekerwedstrijden betwisten we ook de junior series, ‘besluit Dirk.

En Dirk zag dat het goed was…