Tom Meeusen pakt de winst in Superprestige Ruddervoorde

Tom Meeusen pakt de winst in Superprestige Ruddervoorde

Een aangepaste omloop kregen de renners onder de wielen geschroven in Ruddervoorde. Tom Meeusen maakte de wedstrijd hard en kon het afmaken met een overwinning. Hij was sneller dan Mathieu Vanderpoel, die de nieuwe leider in de Superprestige wordt. Klaas Vantornout mocht als derde mee op het podium.

Ruddervoorde kreeg een aangepaste omloop voor de renners. In alle categorieën werd er tactisch gereden. Bij de junioren pakte Yari De Clerck de kopstart. Voor de Belgische kampioen Isebyet ging het niet snel genoeg en hij nam over. Mike Vanderheyden kon nog even mee in zijn wiel maar bij een volgende versnelling moest ook hij het wiel lossen. Voor de tweede plaats kregen we een strijd tussen de Nederlander Jacobs en Vanderheyden. In de laatste ronde maakte Vanderheyden nog een slipper en moest hij Jacobs voor laten gaan.

Bij de vrouwen kregen we een snel begin van Ellen Van Loy. Zij duikte als eerste het veld in. Na haar volgden Wyman en Sanne Cant. Het was al snel duidelijk dat deze dames de wedstrijd zouden maken. Nikki Harris was niet in goede doen op de omloop in Ruddervoorde. Tweemaal een val deed haar uiteindelijk de wedstrijd staken. Vooraan ging het niet snel genoeg en nam Sanne Cant het heft in handen. Ze ging vlot door de zandbak door en nam de nodige voorsprong op haar concurrenten. Wyman kwam als tweede over de finish en de derde plaats ging naar Ellen Van Loy.

Bij de beloften kregen we geen Wout Van Aert aan de start. Hij verkoos om langs de kant te blijven want hij voelde zich ziekjes. We wensen hem dan ook een spoedig herstel toe. We kregen een opstropping te zien bij de start van deze categorie. Vooraan gingen ze vlot door. Michael Vantourenhout was als eerste die een demarrage inzette en zo een voorsprong bijéén fietste. Laurence Sweeck die geen al te beste start had genomen moest al gauw achtervolgen. Hij gaf zo’n goede indruk en kwam in de finale nog aansluiten vooraan. Het werd nog een spannende finale. Hij reed de kloof dicht op Michael Vantourenhout en ging erop en erover, ging fors door en nam de eindoverwinning.

Bij de profs kregen we een goede start van Lars van der Haar, Tom Meeusen en David Vanderpoel. De andere favorieten werden in hun start wat ingesloten waardoor zij de aansluiting vooraan wat mistten. Rob Peeters voelde zich in de eerste ronde in zijn sas en liet het ook blijken door de koppositie in handen te nemen. Hij mocht dit doen van zijn concurrent Tom Meeusen die alles door de wedstrijd heen controleerde. Door een slipper van Rob, kon Tom de koppositie over nemen en er eens de pees opleggen. Toch werd de wedstrijd toen nog niet open gebroken. Het was een aan en uit spel waarbij we dikwijls aansluitingen zagen en dan weer gaten. Ook Mathieu Vanderpoel kreeg te maken met een valpartij in de zandbak waardoor hij ook op achtervolgen aangewezen werd. Toch panikeerde de 19 jarige renner niet. Hij reed zijn eigen wedstrijd en kwam op tijd terug aansluiten in de kopgroep. Daar kregen we een kat en muis spel tot in de finale.

Daar wisten de meesten wel dat ze zo ver mogelijk vooraan in de kopgroep moesten zitten. Ook Tom Meeusen wist dit en hij nestelde zich in de finale ronde vooraan en spurtte als een gek de ganse ronde door. Niemand kon hem nog van deze positie afhouden en daardoor nam Tom de zege mee huiswaarts. Mathieu Vanderpoel die een sterke wedstrijd gereden had, kon Klaas Vantornout nog kloppen op de streep voor de tweede plaats. Derde plaats ging naar Klaas Vantornout en Sven Nys die geen al te goede indruk liet op deze omloop kon nog tevreden zijn met een vierde plaats. De vijfde plaats ging naar Lars van der Haar die ontgoocheld over de streep kwam. Hij verloor vooraan de aansluiting door een valpartij veroorzaakt door Corné Van Kessel. Corné Van Kessel raakte een paaltje en Lars kon hem niet meer ontwijken. Door dit maneuvr liep hij een lekke band op vooraan en moest hij achtervolgen.

Mathieu Vanderpoel wordt nu de nieuwe leider in de Superprestige.