Tori Van De Perre en Bryan Warnier winnen de TC in Dessel

Afgelopen zondag was het Joel Smets BMX parcour te Dessel het strijdtoneel voor de 4deTopcompetitie van het seizoen. Ondanks de vele regen waren er toch een 550 tal rijders present en werden de toeschouwers getrakteerd op heel mooie en spannende wedstrijden.

Belgisch kampioene Lieze Crauwels won bij de Cruisers Girls voor Maritza Dewilde en Jill Boumon. Bij de Cruisers -16 jaar was Jari Cammans de snelste, Dieter Van Ginneken werd 2de en Bram Joossens 3de. Yergon, de regerende Belgisch kampioen won bij de Cruisers 17-29 voor Jeroen Van Den Brande en Dimitri Lenaerts. Ook bij de Cruisers 30+ was de Belgisch kampioen Alain Deschagt iedereen te snel af. Ton Cleijne werd 2de en Benoit Dupont reed als 3de over de finish.

Ook bij de meisjes werd er ondanks de regen hard gestreden voor de ereplaatsen. Roxanne De Kegel won bij de Girls 5-7 voor Chayen Lambrechts en Lisa Conings. Snelle Kjelle Poets, 2x wereldkampioene reed als 1ste over de finish bij de Girls 8-9, 2de en 3de plaats waren respectievelijk voor de tweelingszusjes Aiko en Robyn Gommers. Bij de Girls 10-11 was het Nieke Coppens die de overwinning op haar naam mocht schrijven, zilver was voor Jinke Verbraeken en brons voor Gaetane Meerts.

Neo Tielens, Niels Appermont en Stef Lippens werden respectievelijk 1ste, 2de en 3de bij de Boys 5-6. Bij de 1 jaar oudere jongens was het hoogste schavotje voor Dieter Brouns, 2devoor Arne Ceuppens en 3de voor Milan De Laet. Wannes Magdelijns werd overwinnaar bij de Boys 8 jaar voor Seppe Laenen en Toon Rosiers. Bij de Boys 9 jaar won Senne Willems voor Dees Dewitte en Robbert Van Staeyen. Vice-Europese kampioen Siebe Deweirdt reed als 1ste over de finish bij de Boys 10, 2de werd Thomas Jamar en 3de Gianluca Pollefliet.

Bij aanvang van blok 2 stopte het met regenen maar dat was niet van lange duur. Maar ook nu weer gingen de BMX-ers tot het uiterste. Karo Vertessen was de snelste bij de Girls 12-14 voor Myrthe De Rijk en Yentl Nijs. Thuisrijder Wout Geukens won de finale bij de Boys 11, 2de werd eveneens een thuisrijder Gianni Gijbels, de 3de plaats was voor Robbe Dens. Ook bij de Boys 12 jaar was het thuisrijder Pjotr Paeshuyse die de overwinning mee naar huis nam voor zijn clubgenoot Seppe Caers en Jarno Bellens. Vice kampioen Brett Jacobs en 4de op het WK, en eveneens lid van de organiserende club won bij de Boys 13 jaar, clubgenoot Brent Vanhoof werd 2de en Elias Verbinnen 3de. Bij de Boys 14 jaar was de 1steplaats voor Andy Ruts voor Ruben Gommers en Steve Martin. Vice-Europees kampioen Joffrey Wouters won bij de Boys 15-16, de 2de plaats was voor Belgisch kampioen Wouter Segers, 3de werd thuisrijder en One Bicycle teamrijder Mathijs Verhoeven. In de categorie Boys 17+ was de overwinning voor Belgisch kampioen Yannick Bunneghem voor Jeroen Van Den Brande en Jelle Verdijck. Bij de Masters 30+ kwamen 3 rijders aan de start, Christophe Thiry werd winnaar voor Domenico Lauritano en Nico Willem.

Tori Van De Perre was de snelste bij de Girls 15+, Europees kampioene Marie Hossay werd 2de en Lisse Adams 3de. Bij de Junior-Elite Men was de overwinning voor de Waal Bryan Warnier, thuisrijders Toon Jacobs en Lauren Stevens werden respectievelijk 2de en 3de.