Toyota wordt hoofdsponsor van Absa Cape Epic in 2025

Toyota wordt hoofdsponsor van Absa Cape Epic in 2025


Absa Cape Epic en Toyota slaan nieuwe wegen in een uitgebreid partnerschap Toyota, het grootste automerk van Zuid-Afrika, en de Absa Cape Epic, ’s werelds belangrijkste Mountain Bike Stage Race, hebben aangekondigd dat Toyota tot 2025 hoofdsponsor wordt van de Absa Cape Epic. Volgens de overeenkomst wordt Toyota door zijn uitgebreide betrokkenheid bij het evenement hoofdsponsor, met onder meer de aanduiding Official Vehicle Partner, Mixed Category Sponsor en Route Partner van de Absa Cape Epic. Als Official Vehicle Partner van de Absa Cape Epic wordt Toyota het voertuigmerk bij uitstek voor het personeel, de crew en de belanghebbenden van het evenement. Bovendien is de Toyota Land Cruiser, bekend om zijn perfecte combinatie van kracht en verfijnde luxe, aangewezen als het voertuig bij uitstek om de gasten van de Absa Cape Epic Luxury Route Tours te vervoeren. Deze Luxury Route Tours brengen gasten naar afgelegen bestemmingen langs het parcours om de races te volgen op korte afstand van ’s werelds beste amateurs.

Met de sponsoring van de Mixed-categorie heeft Toyota de naamgevingsrechten voor de categorie waarin mannen en vrouwen samen de Absa Cape Epic afleggen; deze categorie wordt de Toyota Mixed-categorie genoemd. De groene leiderstruien, die werden gedragen door Olympisch gouden medaillewinnares Jenny Rissveds, wereldkampioen Thomas Frischknecht, drievoudig wereldkampioen op de weg Óscar Freire Gómez, meervoudig Europees kampioene Natalia Fischer Egusquiza en meervoudig Absa Cape Epic-winnares Ariane Lüthi, zullen worden voorzien van het merk Toyota, waardoor het merk nog sterker aan de categorie en het evenement wordt gekoppeld.

De Absa Cape Epic wordt door mountainbikers algemeen beschouwd als de ultieme manier om hun moed te testen en partnerschappen te bewijzen dankzij de acht dagen durende wedstrijd, met meer dan 650 kilometer wedstrijd en 16 000 meter klimmen.

Als officiële routepartner van het evenement, dat door Christopher Blevins van Toyota-Ninety One-Specialized werd omschreven als “de zwaarste mountainbikerace ter wereld”, maakt Toyota van de gelegenheid gebruik om zijn merk en voertuigen op grote schaal te promoten, zodat ze net zo stoer zijn als de teams die de Absa Cape Epic trotseren.

Absa Cape Epic-oprichter Kevin Vermaak voegde hieraan toe. “Toyota is al vele jaren een supporter van het Zuid-Afrikaanse mountainbiken, en we zijn vereerd dat de Toyota Land Cruiser ons officiële voertuig is voor 2023. Het is de ideale keuze voor onze routeontwerpers die de zwaarste en meest betrouwbare 4×4 nodig hebben om hun zoektocht naar nieuwe en meer uitdagende routes voor de Absa Cape Epic te ondersteunen.”

“Het merk Toyota is synoniem met duursport, zoals blijkt uit onze betrokkenheid bij en successen in de Dakar Rally en de 24 uur van Le Mans, waarin Toyota Gazoo Racing de afgelopen jaren opeenvolgende overwinningen behaalde. We hebben een reputatie opgebouwd voor het maken van betrouwbare voertuigen die lang meegaan. Ons partnerschap met de Absa Cape Epic, een van de zwaarste sportevenementen ter wereld, is ook gebaseerd op uithoudingsvermogen en pure wilskracht – en dat zijn waarden waar we als merk trots op zijn,” zegt Glenn Crompton, Vice President Marketing bij TSAM.

De 2023 Absa Cape Epic route werd gelanceerd op 21 september en belooft een uitdaging te zijn voor elk team dat gehoor heeft gegeven aan de oproep van Afrika en zich heeft ingeschreven voor de race die plaatsvindt van 19 tot 26 maart 2023. De fysiek zwaarste delen van elke etappe van de Absa Cape Epic worden de “Toyota Tough Sections” genoemd en teams uit de hele wereld worden eraan herinnerd dat hardheid een vereiste is om aan de race deel te nemen.

Om het parcours van de Absa Cape Epic van 2023 te bekijken, klik hier.


Bron: PM

Foto: Nick Muzik