Trainer en pro-rijder Martijn Jaspers geeft een exclusief kijkje achter de schermen van de afgelopen weken.

De kampioenschapsweken zijn alweer voorbij. Het zijn de belangrijkste wedstrijden van het jaar en de races waar we voor trainen en resultaten willen boeken. Toch gaat elk jaar weer snel voorbij en is het seizoen alweer ruim over de helft.

Ik kan gematigd tevreden zijn over de kampioenschappen. Op het NK TT haalde ik met een goed rondje een prima 3e plaats en in de race kwam ik helaas ten val na een goed eerste stuk, 6e. Het EK verliep vanaf het begin volgens plan, ik won mijn voorrondes en stond aan de binnenkant in de 1/8e finale. Mijn start was daar net iets minder en kwam ik na een inhaalrace net tekort. Over het WK in Zolder kan ik mijzelf weinig verwijten. In de TT kostte een klein foutje op het eerste stuk mij wat tijd, maar verder reed ik een nagenoeg perfect rondje, wat resulteerde in een 19e plaats. De race was door het natte weer, een andere startheuvel, een race met veel aanpassingen. Dat ging me goed af, ik zat in een flow. Ik raakte gemakkelijk in de kwart finale, wat een bijzondere race was met 5 Nederlanders die ook nog 1-5 lagen op het 2e stuk. Onder luid gejuich schoof ik na een slippertje bij de start op van 5 naar 3 op het tweede stuk. Ik verloor snelheid door iemand voor mij en kon helaas mijn plek niet behouden en werd net als 5e uitgeschakeld. Wel 2x top 20 van de wereld, maar dat is niet waar ik op gehoopt had. Ik kan wel zeer trots op ons TVE Team zijn, met 8 Nationale titels, 2 Europese titels en nog een handvol podium plekken en finale plaatsen.

Ik merk wel dat alles op zijn plek begint te vallen en ik kijk uit naar de wedstrijden in het naseizoen. Wij rijden nog 3 belangrijke Wereldbekers in Zweden, Argentinië en USA, waar veel punten richting de Olympische Spelen van Rio te behalen zijn.

Bron : TVE BMX TEAM Race Report august 2015