UCI 2 Antwerpen: Pechdag

UCI 2 Antwerpen: Pechdag

Een lang verhaal met pech die zich opstapelde, het begon al voor de koers…
Bij de verkenning gemerkt dat de versnelling ontregeld was, dit laten nakijken en bleek dat de kabels geknikt waren. Te weinig tijd om nieuwe te steken dus hebben ze geprobeerd het zo goed mogelijk op te lossen, waarvoor dank aan de mannen van Scott-Lingier. Door familiale omstandigheden was onze teammanager én mekanieker Jan Goeman afwezig.
Een kortere opwarming dan anders maar dat was niet zo erg, het was al warm genoeg :).

Ik stond vooraan maar was slecht weg, ik geraakte niet in mijn pedaal. In de bocht kon ik dan eindelijk gas geven en nog wat inhalen tot ik op de dijk achter Githa zat. Alles verliep goed tot we aan het eerste steile bergske kwamen. De renster voor Githa geraakte er niet op waardoor Githa in de problemen kwam, ik kon nog net op tijd reageren door vroegtijdig van de fiets te springen. Snel liep ik binnendoor en kon voor Githa terug opspringen en afdalen. De rest was al gaan vliegen. Het werd een harde strijd tussen ons tweetjes en we speelden geregeld haasje over. Aan de afdaling onder de brug ging ze in de remmen, ik niet en zo kon ik haar daar passeren. Na een steile afdaling en wat lusjes op het gras aan de andere dijk had ik een gaatje maar in het bosje schoof ik onderuit in een bocht en was ze er terug bij.
De volgende ronde bleven we nog samen maar op het einde ervan geraak ik niet meer op mijn groot blad vooraan, ik trap wat ik kan maar het is moeilijk volgen op de lange rechte stukken. Ik beef ervoor gaan want je weet maar nooit op dit parcours…Maar toen na een afdaling mijn ketting vastzat tussen het frame was de veer gebroken. Het duurde even voor ik weer weg was en ik geloofde er niet meer in, het was onmogelijk om dit nog goed te maken.
Ik bolde dan nog maar wat rond zonder overtuiging en toen later ook nog mijn achterwiel loskwam had ik het wel helemaal gehad!

Een 6e plaats toch nog en wat UCI-puntjes maar meer niet. Iedereen kan eens pech hebben, Nicolas brak z’n voet bij een onnozele val dus kwam ik er nog goed vanaf!
Een koers om snel te vergeten en vooruit te kijken naar wat nog komt!

Typmachien Kristien