UCI BMX World Cup 2021 ; afgelasting ronde Stuttgart

UCI BMX World Cup 2021 ; afgelasting ronde Stuttgart

Vanwege de huidige Covid-19-pandemie betreurt de Union Cycliste Internationale (UCI) aan te kondigen dat de eerste twee rondes van de UCI BMX World Cup 2021, die de reeks op 8 en 9 mei in Stuttgart (Duitsland) hadden moeten openen, op verzoek van de organisatoren zijn geannuleerd. Dit is het gevolg van beperkingen die door de bevoegde autoriteiten zijn opgelegd.

Aangezien de eerste twee rondes van de UCI BMX World Cup zouden meetellen voor de olympische kwalificatie van Tokio 2020, werkt de UCI aan een alternatieve locatie voor deze evenementen in het vroege seizoen voor het einde van de kwalificatieperiode eind mei.

De andere rondes van de serie vinden plaats in Bogota (Colombia) op 29 en 30 mei en in Sakarya (Turkije) op 23, 24, 30 en 31 oktober.

De UCI bedankt de organisatoren voor hun medewerking in deze moeilijke situatie, evenals de renners, Nationale Federaties, ploegen en alle betrokken partijen voor hun begrip.

Covid-19 pandemie: het bijhouden van gebeurtenissen op de internationale kalender van de UCI die worden uitgesteld of geannuleerd

Bron : UCI

Foto : Nancy Aerts