Update: val Mathieu van der Poel. Nederlandse kampioen heeft ziekenhuis verlaten

Update: val Mathieu van der Poel. Nederlandse kampioen heeft ziekenhuis verlaten

De zware val van Mathieu van der Poel in Loenhout ging als een schok door de veldritwereld. Van der Poel kwam zwaar ten val in de voorlaatste ronde. In een inhaalmanoevre in een afdaling ging hij vol over kop. Hij bleef enige  tijd roerloos liggen. Maar verloor naar eigen zeggen nooit het bewustzijn. ‘Ik kwam vol op mijn gezicht terecht en was even groggy. Ik voelde mijn aangezicht niet meer en moest even bekomen, maar het bewustzijn verloor ik nooit. Nu heb ik vooral last van mijn nek en mijn neus,’ vertelde Mathieu toen hij het ziekenhuis verliet.

Volgens de laatste berichten van Sporza en het VRT nieuws heeft Mathieu van der Poel het ziekenhuis in Malle verlaten.

Ploegleider Christoph Roodhooft vergezelde Van der Poel naar het ziekenhuis. “Een scan van de nek- en halsstreek bracht geen breuken aan het licht”, aldus de ploegleider. “Dat is positief. Mathieu mocht het ziekenhuis ook snel verlaten, met een zachte neksteun om de geblesseerde nek te ondersteunen. We hebben alleszins veel geluk gehad.”

Volgens een duidelijk aangeslagen ploegleider Christophe Roodhooft zal hij de veldritten van Bredene en Baal niet rijden. Misschien kan hij starten in het Nederlands kampioenschap op 8 januari. Daar is momenteel dus, begrijpelijk, nog geen uitsluitsel over.

We wensen Mathieu van der Poel een spoedig herstel toe.

Bron: Sporza, VRTnieuws, PM Beobank-Corendon

Foto: Bart Knops