Van der Poel en Pidcock in duel in wereldbeker Val di Sole op 17 december

Van der Poel en Pidcock in duel in wereldbeker Val di Sole op 17 december

Mathieu van der Poel heeft zijn plannen voor de winter bekendgemaakt: op 17 december zal hij wereldkampioen Tom Pidcock uitdagen in Vermiglio, Val di Sole. “Ik kan niet wachten om deel te nemen aan een wedstrijd waar ik vorig jaar op tv enthousiast over was: Ik denk dat de sneeuw me moet liggen

Zijn meest recente herinnering in Val di Sole is dat hij zijn armen ophief op de finishlijn van de 2019 MTB World Cup race in Commezzadura. Sindsdien hebben eerst de COVID, dan de blessures en ten slotte zijn ambities in wegwedstrijden Mathieu van der Poel ervan weerhouden om zich in Trentino te laten zien.

Aan dat wachten komt nu een einde. De Nederlandse sensatie, meervoudig wereldkampioen veldrijden, heeft de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Vermiglio, Val di Sole, opgenomen als vierde afspraak in zijn winterkalender, en hij zal zeker proberen de draad weer op te pakken op dezelfde manier als hij was vertrokken – winnen.

Zodra ik zag dat het in mijn kalender paste, heb ik niet geaarzeld om dit WK aan mijn programma toe te voegen”, zei Mathieu Van der Poel. “Ik heb immers goede herinneringen aan Val di Sole. Ik won er in 2019 de MTB World Cup en stond een jaar eerder ook al op het podium. Ik ben blij dat ik nu ook in Val di Sole kan crossen. Vorig jaar zag ik de wedstrijd op tv en ik was absoluut enthousiast over het parcours. Ook al is het lang geleden dat ik op sneeuw heb gereden, een ondergrond als deze moet me wel liggen. Ik kijk er echt naar uit.”

Van der Poel is niet de enige ster bij de mannen op 17 december. Regerend wereldkampioen veldrijden Tom Pidcock zal naar verwachting opnieuw een gooi doen naar het wereldbekerpodium van Val di Sole, nadat hij vorig jaar tweede werd achter een dominerende Wout Van Aert.

Hoewel de Belg zijn titel van 2021 niet zal verdedigen, omdat hij het trainingskamp van zijn Team Jumbo-Visma moet bijwonen, is de Van der Poel – Pidcock klaar om het enthousiasme van de fans aan te wakkeren: de eerste reacties op de kaartverkoop (online op valdisolebikeland.com) bevestigen het niveau van de verwachtingen rond een etappe die vorig seizoen werd erkend als “Wereldbekerwedstrijd van het jaar”, bekeken van overal ter wereld.

De anticipatie op de Italiaanse wereldbekeretappe heeft ook Flanders Classics, de organisator van de wereldbeker, in zijn greep, zoals blijkt uit de woorden van CEO Tomas Van den Spiegel bij zijn recente bezoek aan Vermiglio.

Het succes van vorig jaar toont aan dat Val di Sole het potentieel heeft om een echte vaste waarde te worden op de WK-kalender, een nieuwe klassieker. We hebben er alle vertrouwen in dat we opnieuw een groots publiek zullen zien, dit keer ook met fans uit België en Nederland die overkomen, zonder de beperkingen van vorig jaar.”

De topkampioenen van het veldrijden houden ervan om in de sneeuw te strijden, zoals ze na het evenement van vorig jaar verklaarden”, vervolgt Van den Spiegel. “In 2021 waren het Vos, Van Aert en Pidcock die een show opvoerden, en in 2022 kunnen we niet wachten om Mathieu terug op het circuit te hebben na zijn fysieke problemen en kijken we ook uit naar een geweldige showcase in Val di Sole.”

Bron: PM

Foto: Luc Wilms