Van Hoovels en Carabin vol vertrouwen naar Cape Epic

Van Hoovels en Carabin vol vertrouwen naar Cape Epic

Zondag start de Cape Epic, een meerdaagse etappewedstrijd met UCI ‘hors categorie’ status, met een 27 km lange proloog in Durbanville. Kevin Van Hoovels en Sebastien Carabin gaan er met nummer zes van start. Vorig jaar werd Kevin nog vierde aan de zijde van Nicolas Vermeulen. Dit jaar willen ze terug binnen de top vijf eindigen.

 
De voorbije maanden heeft het duo dan ook hard getraind met lange duurtrainingen. Ze zijn nu al enkele weken in Zuid-Afrika.  Ze houden een goed gevoel over aan de voorbije wedstrijden en zijn klaar voor de achtdaagse rittenwedstrijd.

Kevin is inmiddels aan zijn derde deelname toe en ziet het helemaal zitten. ‘Ik heb nog amper last van mijn valpartij tijdens de WB-manche. Enkel mijn linkerbeen was een beetje stijf, maar de trainingen heb ik probleemloos kunnen afwerken. Het gevoel is momenteel zeer goed. De vorm is er zeker en ik voel me er klaar voor. De afgelopen maanden heb ik heel goed kunnen trainen en daar hoop ik nu stilaan de vruchten van te kunnen plukken’, aldus Kevin.

Voor Seba, wiens roots in het XC-gebeuren liggen, is de Cape Epic een nieuw gegeven. ‘Mijn eerste deelname aan de Cape, een compleet nieuwe uitdaging voor mij. De voorbije winterperiode heb ik heel wat duurtrainingen afgewerkt. Ik ga er van uit dat ik er klaar voor ben, en dat de dagelijkse lange afstanden geen probleem zullen vormen. Het parcours zelf, dat erg technisch is, moet me sowieso liggen’, weet Seba.

De verwachtingen liggen, na de vierde plaats in editie 2011, hoog. ‘Het is moeilijk om een plaats voorop te stellen. Toch ben ik er van overtuigd dat top-5 tot de mogelijkheden behoort. Veel hangt natuurlijk af van het feit hoe goed Seba voor de dag zal komen in zijn eerste Cape Epic. Ik heb er echter alle vertrouwen in’, besluit Kevin.

Bron: PM Versluys Pro team