Veel titelkandidaten op PK in Zolder

Veel titelkandidaten op PK in Zolder

Neen, neen, het is geen aprilgrap. Maar op 1 april 2012 zal het Limburgse Kampioenschap verreden worden op de Lotto Track te Zolder.

Op zondag, 1 april 2012 staat er voor alle Limburgse BMX piloten hun provinciaal Kampioenschap in hun agenda ingepland. Velen geroepen om de titel op hun naam te schrijven maar er zullen maar enkelen zijn die de titel daadwerkelijk kunnen dragen. Hoe het zal verlopen zal duidelijk worden nu zondag. De organisatie ligt in handen van BMX Club Circuit Zolder. Zij hebben alles in het werk gesteld om de rijders een optimaal parcours aan te bieden en te volle te kunnen gaan voor hun kansen. Hier een overzicht van de kanshebbers binnen de verschillende reeksen

Cruisers 30 + = De uittredende kampioen Dirk Vandeput zal zijn titel niet verdedigen wegens een blessure tegen drie thuisrijders namelijk Yvan Laenen – Joep Grosemans en Kris Renaers. Zij zullen onder hun vieren strijden voor de Limburgse Titel.

Girls 5-11 jaar = Kjelle Poets – Mirre Caers en Laura Driesen zullen alles in het werk stellen om hun titel te verlengen. Maar ook bij de allerkleinste ligt de strijd open voor de wit-rode trui. Het zullen de thuisrijders Kaat Wijckmans – Floortje Bervoets en Kaylani Bervoets zijn die de titel proberen weg te kapen.

Girls 12-15+ = De uittredende kampioenen Sarah Neys – Shana Van Heel en Thaïsa Roosen zijn opnieuw de titelkandidaten voor dit jaar. Toch zullen zij moeten uitkijken voor de aanvallen van Angie Vandeput – Brenda Lenaerts – Seline Monnens. Ook zij zullen hun beste beentje bijzetten om zo hoog mogelijk te eindigen…

Boys 5-6  = Onder hen zitten heel wat titelkandidaten. De strijd zal gaan tussen Neo Tielens – Reyn Verdonkschot Van Elsen – Yoren Vanhoudt – Lowie Nulens – Cabbo Huyskens – Niels Appermont. Laatstgenoemde was vorige week de eindoverwinnaar bij de eerste topcompetitie in Ravels. Zijn verwachtingen zijn hoog gespannen en wil kost wat kost deze eerste titel op zijn naam schrijven.

Boys 7 = Dieter Brouns was vorig jaar de allerbeste tijdens dit provinciaal kampioenschap. Of het hem dit jaar zo zal afgaan is nog de vraag want er zijn heel wat kapers op de kust die zich willen laten gelden. Onder meer Matisse Geraerts – Keanu Dubois – Seppe Snyers – Tjalle Deburghgraeve – Niels Driesen – Seppe Heymans – Jaak Heyligen zullen zich in de strijd gaan mengen om het Dieter moeilijk te maken. Wie het zal worden weten we aan het einde van de rit op zondagavond.

Boys 8 = Kaj Fretin als uittredend kampioen zal er alles aan gaan doen om te proberen om die titel opnieuw op zijn naam te schrijven. Toch weet hij dat hij heel wat weerwerk zal mogen verwachten van Thomas Willems – Iben Noel – Seppe Laenen – Jorben Thomassen – Gerben Grosemans – Ruben Bosmans en Thomas Goffings.

Boys 9 = Jules Nulens weet wat BMX Rijden is en heeft ook al een jaar in de Limburgse trui mogen rondrijden. Het lijkt hem een leuk idee om ook dit jaar met deze trui rond zijn lende te mogen pronken. Toch zal hij het moeten opnemen in de strijd tegen Brent Blommen – Zeno Lauritano – Jarne Peremans – Max Van Vliet – …

Boys 10 = Bij deze mannen blijkt het een makkelijke klus te worden voor Renzy Simseck. Toch zal hij pas gerust mogen zijn wanneer de finale verreden is. Tegenstand zal hij moeten verwachten van onder meer Rhune Clynen – Kjentill Bartels – Lennert Loockx – Yannick Koppens – Jorrit Rutten – Michael Raskin.

Boys 11 = Geen uittredende kampioen aan de start. Ryan Cortjens is namelijk bij de eerste topcompetitie van Ravels ten val gekomen en bezeerde daarmee zijn pols. Voorlopig ligt hij in het gips en verder onderzoek zal uitwijzen wat er aan de hand is. Wij wensen hem een spoedig herstel toe. Hiermee zullen we een nieuwe Limburgse kampioen verkrijgen. Wie het zal worden, zullen Michael Bervoets – Jonathan Put – Robbe Wijckmans – Senne Duisters – Thomas Claes – Jorden Biesmans – … onder hun moeten uitmaken. We kijken er naar uit wie het zal worden.

Boys 12 = Seppe Caers de doodverfde kandidaat voor de titel van Limburgs Kampioen. Toch zullen Rune Deburchgraeve – Brent Vanhees – Pieter Leroi – Jochem Peremans – Jente Rubens – Jonas Deferm – Stef Bosmans – Laïs Broekmans – … er alles aan doen om Seppe van de titel te weerhouden.

Boys 13 = uittredend kampioen Ken Schepkens ziet zich al opnieuw als de nieuwe kampioen toch zal het in deze leeftijdsklasse wel eens een spannende strijd kunnen worden. Zij die meedingen naar de titel zijn Thallon Baute – Brecht Willems – Nick Vandeput – Björn Houben – Pieter Jan Vliegen – Jason Bussé – Stijn Gijsen – Nicolas Hermans.

Boys 14 = hier is het uitkijken naar Sander Habex om zijn titel te behouden. Hij moet tegenstand verwachten van zijn clubgenoten. De medecollega’s zijn Jeff Bams – Wesley Jacobs – Dylan Mesnar en Olivier Van Langenhoven.

Boys 15-16 = Sam Nouwen was vorig jaar de kampioen bij de 14 jarige en Brecht Put bij de 15 jarige. Sam is  er nu niet bij wegens een blessure.  Brecht Put komt uit in de reeks van de 15-16 jarigen waar hij vooral moet rijden tegen Dries Van Gestel – Niels Rubens – Kenny Vanmeert – Brian Van Hoof – Sam Cools – Frederique Claes – Brent Broekmans – Yannick Van Sweevelt – Wout Morren – …

Boys 17+ = Michiel Habex – Sam Bastiaansen – Dries Aerts –  Sam Teelen – Ewout Decraene – Willem Maesen – … zullen strijden en aan het einde zullen we weten wie bij de 17+ de titel van Kampioen Van Limburg op zijn palmares mag toevoegen.

Masters 30+ = Benny Vanmeert gaat zich van zijn beste kant laten zien om opnieuw als Limburgse Kampioen het seizoen 2012 door te komen. Hij zal tegenstand mogen verwachten van Dominico Lauritano.

Junior Elites Men = Alle ogen zijn gericht op de rijder van de Limburgse Afdeling rijdende onder de naam van Michael Bogaerts. Hij zal er alles aan doen om deze titel met glans te verlengen. We duimen alvast voor hem. Sam Steegmans en Dimitri Lenaerts zullen er alles aan doen om mee te dingen naar deze mooie titel.

Dus aan alle kandidaten willen wij heel veel succes toewensen. Naar de toeschouwers toe zouden we kunnen stellen dat er drie hoofdletters S van de partij zijn tijdens dit evenement namelijk SPORT – SPANNING – SPEKTAKEL VAN DE HOOGSTE PLANK. Dus weet je niet waar naartoe dit weekeinde, zak dan af naar het BMX gebeuren van de provincie en geniet van de prachtige kampioenschappen in eigen provincie.

 

SEE YOU IN ZOLDER

N.A.