Voorbeschouwing Vio Cyclocross Masters

Voorbeschouwing Vio Cyclocross Masters

Vio Cyclocross Masters is naar jaarlijkse gewoonte de seizoensafsluiter van het veldritseizoen. Heel wat grote namen zakken naar deze wedstrijd af.

Op 22 februari 2012 zal in de Ethias Area in Hasselt de Vio Cyclocross Masters verreden worden.

Wat je dit jaar mag verwachten is een jeugdinitiatie – een tijdrit – een battles of the sexes – elites dames – elites heren en de kroning van “Koning Winter” door Cyclosprint.

De jeugdinitiatie is een initiatief van de Vlaamse Wielerschool om de jongeren van 06 jaar tot en met 14 jaar de kans te bieden om over een echt cyclocross parcours te mogen rijden in begeleiding van grote namen. De mannen die de jeugd zullen begeleiden zijn Erwin Vervecken – Paul Herygers en Roland Liboton. De groten uit het veldrijden.

Wanneer de jongeren hun kennismaking achter de rug hebben, beginnen ze aan het grote werk. Eerst wordt er een tijdrit (startinterval 1 min) voorzien. Daarna wordt er een wedstrijd over twee ronden verreden tussen het podium WK heren en dames. Na een korte pauze zullen de rijders (mannen en vrouwen) elk hun wedstrijd betwisten.

De afsluiter van de avond is de bekroning van de Koning Winter door Cyclosprint. Wie dit wordt,  daarvoor kan je een stem uitbrengen op www.cyclosprint.be.

Wanneer dit alles is afgewerkt, is het praktische gedeelte helemaal afgewerkt en kunnen de rijders samen met hun entourage beginnen aan het slotfeest om het seizoen 2011-2012 alzo af te sluiten op een goede manier.

Grote namen die naar Hasselt zullen afzakken zijn : bij de heren : Niels Albert – Kevin Pauwels – Sven Nys – Zdenek Stybar – Klaas Vantorhout – Tom Meeusen – Wietse Bosmans – Lars Van der haar en nog vele anderen.

Bij de dames verwachten ze het optreden van Marianne Vos – Daphny Van den Brand – Sanne Cant – Helen Wijman – Joyce Vanderbeken – …

Reden te meer om met z’n allen af te zakken naar de Ethias Area van Hasselt. Spanning en spektakel verzekerd.

 

gepost door Nancy