Vorselaar en Knesselare 15 september 2018

’s Morgens nog wat frisjes maar naar mate de dag vorderde kregen we mooi weer voor de jongens en meisjes in het veld.

Amateurs : de wekelijkse afspraak van deze jongens was dat ze opnieuw met 42 starters aan deze wedstrijd begonnen. Arno Verberckmoes mocht voorin starten en kon het tempo goed volhouden. Hij behaalde een mooie tiende plaats. Bij Björn Houben was het een offday. Hij kwam niet in het ritme en tijdens de doortocht van de derde ronde gaf hij aan last te hebben van buikpijn. Hij zette toch door en behaalde nog een 18e plaats.

Nieuwelingen : Bij de eerste jaars nieuwelingen was de winst voor Dockx voor Van der Bergh en Hommes. Het was uitkijken naar de prestatie van onze tweede jaars nieuwelingen want daar zitten de kleppers van de ploeg in. Hij moest plaats nemen op de laatste lijn maar al vlug was te merken dat hij in topvorm verkeerde. Hij kon zijn wedstrijd goed indelen en halfweg de wedstrijd was hij al voorin te vinden. Hij kon de wedstrijd afsluiten met een tweede plaats. De winst was voor Del Gasso en de derde plaats was voor Avondts. Brent Blommen die ook aan een sterk seizoen bezig is, kon net de aansluiting niet maken en behaalde een mooie vijfde plaats.

Junioren : 56 deelnemers aan de start.

Robbe Willems was vandaag te gast in Vorselaar. Hij mocht vanaf de eerste rijd vertrekken en kwam goed weg. Ongeveer als vierde het bos ingedraaid. Goed vertrokken is half gewonnen. En dat was duidelijk want in de eerste ronde kregen we een groepje met een aantal rijders die mochten strijden voor de dichte ereplaatsen. Robbe voelde dat het vrij snel ging en zocht zijn tempo. Kwam door in tiende positie maar in de laatste ronde probeerde hij terug wat tempo in zijn wedstrijd te brengen. Hij kwam bij een groepje van vier om de laatste ronde in te gaan. Bij de balken moest het gebeuren. Twee van de vier sprongen over de balken en de anderen dienden af te stappen. Hij bleef zelf achter een paaltje hangen waardoor hij het groepje moest laten gaan. Hierdoor kwam hij als negende binnen.

Ook Mathis De Roeck en Senne D’Hollander maakten hun opwachting in deze wedstrijd. Op de technische omloop konden de jongens zich volledig uitleven. Bij de lottrekking hadden beide jongens ook geen geluk maar het deerden hen niet. Ze konden vlug opschuiven en hun wedstrijd naar eigen ritme indelen. Senne schoof op tot het midden van het pak en maakte toen op een cruciaal moment een schuiver waardoor hij enkele plaatsjes moest laten aan zijn concurrenten. Maar hij liet het er niet bij en ging vol in de aanval. Hij strandde op een 24e plaats.

Verder hadden we Joachim Van Looveren nog die ene prachtige 8e plaats uit de brand sleepte. Mats Omloop voelde zich niet al te goed in zijn sas op deze omloop en behaalde een 26e plaats. Jary Claes moest tevreden zijn met een 34e plaats.

De winst in deze categorie ging naar Ward Huybs die voor één keer zijn wedstrijd eens kon rijden naar zijn kunnen. De tweede plaats was voor Witse Meeussen en de derde plaats was voor Vervoort.

Dames :

Kiona D’Hont werd als laatste afgeroepen bij de start van de dames categorie nieuwelingen. Ze waren met 15 in deze categorie. Het verliep tijdens de eerste ronde niet zo goed met haar en bleef eigenlijk een beetje hangen. Maar naar mate de wedstrijd vorderde kwam ze wat plaatsen vooruit en kon ze als 8e haar wedstrijd bij de nieuwelingen dames afwerken. Morgen wil ze een betere wedstrijd rijden in Koningshooikt. Bij onze junioren dames keken we uit naar de prestaties van Laura Michels en Elodie Kuijper. Ze behaalden de finish als tiende en elfde wat zeker een goede prestatie te noemen is. De winst was voor Bakker – tweede plaats was voor Maes en als derde kwam Verhestraeten over de finish.

Elites en beloften : 49 rijders bij deze categorie die mochten strijden voor de winst. Deze keer was het Gert Smets die de bloemen mee huiswaarts nam. De tweede plaats was voor Niels Vandeputte en de derde plaats was voor Julian Siemans. Onze Cycling boys deden het wat minder. Matthias Van Roy behaalde een 22e plaats – Dolf Pemen startte  goed maar in tweede ronde blokkeerde ketting waardoor hij heel wat kostbare plaatsen verloor en zo 26ste geëindigd. Lander Tibackx stond voor de eerste maal dit seizoen aan de start. Hij moest voeling krijgen met zijn concurrenten en kon zijn wedstrijd beeindigen als 36e. voor Brent Braes en Lawrence Tibackx verliep het minder. Zij haalden de finish niet.

Knesselare :

Milan Kuypers pakt de winst bij de nieuwelingen. Met maar liefst 20 deelnemers stonden zij aan de start.  Hij stond aan de start in Knesselare op de derde rij. Hij kon een goede start uit zijn benen halen en dan een kloofje uitbouwen met vier. Het was een heen en weer gefietst naar de kop van het groepje. Elk op zijn beurt deed het kopwerk. In de laatste ronde gebeurde er een kleine valpartij waardoor de renners wat gehinderd werden in de aanzet voor de spurt. Maar toch kon Milan het mooi afmaken voor zijn team. Verder hadden we ook nog Delaere Brent aldaar achter het starthekke. Hij kon zijn wedstrijd naar behoren indelen en kon een derde plaats uit de brand slepen. Met twee op het podium daar kunnen de sponsors blij mee zijn.

Ook Ruben Vanpraet startte bij de junioren 2001-2002. Met maar liefst 29 deelnemers mochten zij hun wedstrijd betwisten. Hij kon zich goed uit de slag trekken op deze technische omloop en behaalde een mooie 13e plaats.

Ook Danny Van Goethem ging van start in Knesselare. Hij had een totale Offday. Zijn benen wilden niet mee en de foutenlast deed hem de das om. Hij kwam nog ten val en hierdoor ging zijn ketting vastzitten tussen de plateau. Hij werd uiteindelijk 18e van de 22 gestarte deelnemers. Geen nood Danny. Even wat rust inbouwen en volgende week er weer vol tegenaan.

Bij de form. B stonden ze met 38 rijders aan het starthekke. De winst bij deze formatie ging naar Anton Ferdinande. De tweede plaats was voor Aldewereld en de derde plaats was voor Teirlinck. De jongens van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team deden het ook niet slecht. Andres Verdonck behaalde een tiende plaats. Vanden Bussche Wannes behaalde een 25e plaats. Voor Kwinten Stuer ging het iets minder. Hij kwam niet aan de finish.

Ward De Schepper deed het vorige week in Wiekevorst helemaal niet slecht. Hij kon een constante wedstrijd rijden en keek er dan ook nar uit om deze week opnieuw aan de start te staan. Hij had Geraardsbergen aangeduid in zijn agenda. Maar op training woensdag liep het mis. Hij liep een knieblessure op en moest de wedstrijden van deze week aan zich laten voorbij gaan. We wensen hem een spoedig herstel toe.

Bron : Nancy Aerts via de renners

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Robert Goedgezelschap en Nancy Aerts