12 PMC Cycling rijders in finale TC 3 Soumagne

12 PMC Cycling rijders in finale TC 3 Soumagne

In het weekeinde van 23 april 2017 stond in Soumagne de derde manche meetellende voor de topcompetitie op het programma. Maar liefst 43 rijders van PMC Cycling vonden de weg naar dit parcours in Soumagne. Onder hen zaten er een paar bij die de week voordien aldaar hadden deelgenomen aan de eerste manche van de cup du Wallonie. Zij hadden dus al kennis genomen van de track en waren gebrand om een goede prestatie neer te zetten.

In block 1 verliep alles vrij vlot. Joppe Beijsen ging heel goed van start in zijn wedstrijd. Hij kwalificeerde zich met 2-1-3 voor de kwartfinale. Daar nam hij een vlotte start en moest maar één rijder voor zich dulden om zich te kunnen kwalificeren voor de halve finale. Maar daar waren de beste pijlen verschoten. Een mindere start resulteerde in een achtervolging maar kon maar moeizaam een weg naar voor halen.Hij moest zich tevreden stellen met een zevende plaats in de halve finale.

Ook zijn broer Kobe Beijsen reed mooie reeksen. Met een 2-2-4 bemachtigde hij een ticketje voor de kwartfinale. Daar lukte hij er maar net in om zijn plaats in de halve finale veilig te stellen. Dus alles op alles voor die finaleplaats te kunnen bemachtigen maar de vermoeidheid sloeg toe. Hij kwam als achtste over de finish. Helaas geen finale voor hem.

Finn Boes die vorige week aldaar een mooie wedstrijd reed, deed het tijdens de TC opnieuw. met een 4-5-4 kwalificeerde hij zich voor de kwartfinale. Dus was het genieten voor hem om eens een kwartfinale te kunnen rijden tegen zijn leeftijdsgenoten. Hij kon het waar maken en behaalde een mooie zevende plaats.

Mathis Claes deed het goed in Soumagne. Hij was gebrand om een finale te rijden. In zijn reeksen liet hij twee keer alle rijders achter zich en de derde reeks moest hij met een tweede plaats tevreden zijn. Maar niet getreurd. De plaats in de kwartfinale was binnen. Hier liet hij mooi bochtenwerk zien en behaalde een derde plaats. In de halve finale kwam hij al een paar clubgenoten tegen maar het deerde hem niet. Een mooie sprong op de eerste heuvel van het parcours en de verzekerde vierde plaats was binnen. De eerste finale voor Mathis dit jaar. Hij genoot ervan om er bij te zijn. Hij kwam als zesde over de meet.

Zijn leeftijdsgenoot Jens Gijbels uit Paal deed hetzelfde als Mathis. Vlot door de reeksen met 1-1-2 als resultaat. Daarna een tweede plaats in zijn kwartfinale wat hem een ticket gaf naar de halve finale. Daar fietste hij naar een derde plaats wat hem deed doorgaan naar de finale. Net twee plaatsen voor zijn clubgenoot Mathis Claes kwam hij over de meet : vierde plaats net naast het podium maar niet te min goed gedaan.

Nog een leeftijdsgenoot Lennert Laenen begon met een goede indeling : drie maal een derde plaats in zijn reeksen wat een verzekering was naar de kwartfinale. In de kwartfinale behaalde hij een derde plaats. Maar dan begon het wat moeizamer te lopen : Net een vierde plaats in de halve finale en dan nog eens alles op alles zetten voor die finale. Maar het lukte bij Lennert niet meer. Hij moest tevreden zijn met een zevende plaats wat zeker niet slecht is.

Bent Lenssen uit Opglabbeek is al een paar weken sterk bezig. Hij liet zijn mederijders zien dat ze met hem moesten rekening houden. Van start tot finish vlot aan de leiding rijden en niks kon hem deren. Ook in de kwartfinale en de halve finale deed hij het opnieuw. Iedereen het nakijken geven….. Winst binnen voor de finale. Maar daar moest hij het weerwerk van Jayden de locht van Peer. Maar hij was tevreden met zijn tweede plaats in de finale.

Bij Dylen Metten was het vooral genieten van de aanmoedigingen van zijn supporters langs de kant. Met een 7-6-6 was zijn wedstrijd al verreden. Maar hij genoot ervan en dat is wat telt. Meedoen is evenveel als winnen…..

Sep Van Holst en Jiorgo Vaitsoudis deden wat ze nog nooit gedaan hadden. Zij wisten zich beiden te kwalificeren voor hun kwartfinale. Sep met een 3-3-4 en Jiorgo met een 2-4-3 hadden zij een plaatsje vast in de kwartfinale. Voor de jongens was dit een geschenk uit de hemel. En of ze genoten om eens een ronde verder te gaan. Het was te zien bij deze rijders. Tijdens hun kwartfinale deden ze er alles aan om zich te kunnen kwalificeren maar het tempo lag voor hen net ietsje te hoog. Met een achtste plaats voor Jiorgo Vaitsoudis en een achtste plaats voor Sep Van Holst hebben zij voor het eerst mogen proeven van een ronde verder te gaan. Ze weten nu dat er voor hen ook een moeilijkheid open ligt dus gaan ze er alles op zetten om week na week stappen vooruit te zetten om terug een plaatsje in de kwartfinale te bemachtigen.

Wout Verschoren reed in zijn reeksen 2-2-2 wat hem een motivatie gaf om ervoor te gaan in de kwartfinale. Even wat twijfel bij zijn start maar hij herpakte zich in de tweede lijn en reed in de kwartfinale naar een derde plaats. In de halve finale was het moeilijker. De mederijders waren niet van de minsten maar Wout probeerde er het beste uit te halen. Zijn start was niet goed en dus werd het knokken maar op dit parcours was het moeilijk om nog in te halen. Een zevende plaats was het hoogst haalbare.

Tijdens de trainingen van block 2 ging het mecanisme van het starthekke stuk… Met man en macht hebben de mensen van de organisatie er alles aan gedaan om dit zo vlug als mogelijk te herstellen. Ze slaagden erin om dit te repareren en met enige vertraging konden de jongens en de meisjes van block 2 aan hun wedstrijd beginnen.

Fenne Geboers die aan de start kwam met een nieuwe helm had de vorige week vertrouwen opgedaan en dat zag je in zijn prestaties van de reeksen. 3-3-3 gaf hem een zitje in de kwartfinale. Maar daar liep het net mis. Hij ging in de aanval om de vierde plaats te bemachtigen in de tweede bocht maar zijn tegenstander was hem net te vlug af en moest Fenne tevreden zijn met een vijfde plaats.

Jaro Gielen was de rust zelf tijdens deze wedstrijd. 3-2-2 in de reeksen gaf hem een goede uitgangspositie in de kwartfinale. Vlot weg aan het hekke en in achtervolging op Jette Oeyen. Met een tweede plaats was de halve finale voor hem. Daar lukte het niet om de vierde plaats te bemachtigen. Een vijfde plaats was net geen finaleplaats. maar toch goed gereden van Jaro.

Jente Gregoire had zijn training goed verteerd en ging vol mee voor een goed resultaat in de reeksen. 5-3-5 was net teveel voor een plaatsje in de kwartfinale. Maar er zit progressie in….

Julian Krops ging goed mee in zijn reeksen en behaalde net een vierde plaats. Kon zo mee strijden voor een plekje in de kwartfinale. Ook daar kon hij zich net plaatsen voor de halve finale. Vierde plaats was net genoeg. Maar bij de start van de halve finale liep het mis. Hij schoof van zijn pedalen bij de eerste hindernis en weg waren de finaleplaatsen. Hij kwam als achtste over de finish. De ontgoocheling was groot maar dat kan gebeuren.

Net als zijn broer Bent ging Iljo als een speer uit een boog over de hindernissen heen in Soumagne. Met een 1-2-1 was de volgende ronde binnen. Rustig aan door de kwartfinale met een tweede plaats naar de halve finale met een tweede plaats en dan alles op alles zetten in die finale. maar daar werd het knokken. Een eerste bocht langs de foutieve kant insturen en je kan gaan achtervolgen. Voor Iljo was een vierde plaats het hoogst haalbare.

Nand Martens streed en had 2-3-2 in zijn reeksen als resultaten. De kwartfinale was voor hem een derde plaats. Maar in de Halve finale kreeg hij al wat zwaardere jongens in zijn reeks. Het was knokken want ze waren aan elkaar gewaagd. Elk foutje werd afgestraft en Nand eindigde als zesde wat net niet door is naar de finale.

Joppe Moris vloog als een raket over de heuvels in zijn reeksen 1-2-2 waren zijn uitslagen. In de kwartfinale waren zijn tegenstanders gewaarschuwd. En opnieuw bracht hij een mooi staaltje BMX naar boven met een tweede plaats als resultaat in de kwartfinale. Even wat op reserve rijden in de halve finale en een derde plaats bemachtigen was voldoende om door te stoten naar die finale. Maar daar is het knokken. En elke fout werd afgestraft. Joppe Moris eindigde in zijn finale zesde.

Travis Passaretti deed wat hij op zijn motorfiets ook doet. Een tweede plaats pakken in de drie reeksen. Door naar de kwartfinale. Hij had gezien hoe Joppe Moris het voor elkaar speelde en op dezelfde manier reed hij naar een derde plaats in de kwartfinale. Bij zijn halve finale ging het wat moeizamer. Maar hij kon een vierde plaats uit de brand slepen. Door naar de finale maar daar waren de beste pijlen verschoten. Een zevende plaats was het hoogst haalbare.

Bij Kylian Schodts is het meedoen wat telt. Hij laat zijn mederijders vertrekken en maalt zijn reeksen af op zijn tempo. Met drie maal een zesde plaats was zijn wedstrijd gereden.

Brend Van Aerschot had maar één doel in Soumagne en dat is zich proberen te kwalificeren voor de EK ronde in Frankrijk. Hij begon goed aan zijn wedstrijd met 1-3-1 als resultaat. Dus de goede weg was ingezet. Maar in de kwartfinale ging het net mis. Hij kwam niet goed weg aan het hekke en moest proberen te volgen. Hij kon nergens goed passeren en moest tevreden zijn met een zevende plaats. Of dit genoeg gaat zijn voor zijn kwalificatie is nog af te wachten.

Roel Van Genechten deed het ook goed. Hij haalde een 4-4-3 dat een zitje gaf in de kwartfinale. Maar daar lukte hij er net niet in om de genadeslag toe te dienen en strandde net op een vijfde plaats in die kwartfinale.

Robin Verweij was ten val gekomen in de training op zaterdag en had daarbij zijn knie bezeerd. Toch wou hij zijn wedstrijd rijden. Met een ingetapte knie begon hij aan zijn wedstrijd. 2-2-2 waren zijn resultaten in de reeksen. Dus een kwalificatie naar de kwartfinale. Het starthekke naar beneden en de strijd voor de vier zitjes voor de halve finale kon beginnen. Langs alle kanten probeerde Robin naar voor te gaan maar hij lukte er net niet in. Een zesde plaats was voor hem het hoogst haalbare.

Zijn Zus Anouck Verweij deed het hem voor hoe het moest. Ze speelde kat en muis met Eline Wijnands maar als de genadeslag er moest komen, kwam deze ook. Zij wist alles te winnen en verstevigt zo haar kwalificatie voor de EK ronde in Frankrijk.

Jorden Biesmans die aan de start kwam bij de 20 inch boys 15-16 kwam daar niet verder dan zijn reeksen omdat hij in de voormiddag al gereden had bij de cruisers -16 jaar. Daar kwam hij tot in de finale maar moest dit keer tevreden zijn met een vijfde plaats. Een opstropping in de derde bocht en hierdoor zag hij zijn podiumplaats gaan vliegen. Ook Stijn Gijsen die jarig was tijdens de wedstrijd kwam aan de start in twee categorieën. Bij de junioren haalde hij een halve finale met een zevende plaats en bij de cruisers 17-24 haalde hij de finale met een zevende plaats door een val.

Niels Claes had het moeilijk in Soumagne. Hij kwam drie maal als achtste over de streep. Ward Corvers vocht naar een 3-5-4 en behaalde een plaatsje in de kwartfinale. Maar daar was het voor hem net niet. Een vijfde plaats was het hoogst haalbare. Yannick Koppens reed bij de boys 15-16 een matige wedstrijd. Hij kon zich niet kwalificeren voor de volgende ronde 7-7-7 waren de resultaten in de reeksen.

Ines Laenen had de vorige week een schitterende wedstrijd gereden dus verwachtte wij van haar weer een goede prestatie. Maar het liep anders. 5-5-5 waren haar resultaten…. Dus geen finale voor haar…

Geert Lenssen deed het beter. Hij haalde 1-3-2 in de manches en verzekerde zich in de finale. Daar werd het knokken tegen de mederijders. Maar Geert liet zich gelden en haalde een derde plaats.

Marco Metten kwam niet door zijn reeksen. 5-6-7 waren zijn behaalde resultaten.

Nico Schroyen liet zijn mederijders zien dat hij zich goed voelde op deze omloop en schreef de drie reeksen op zijn naam. In de finale zou het spannend kunnen worden. En zo was het ook tot Nico in de laatste bocht een foutje maakte en tegen de grond belandde. Weg was de overwinning. Een zevende plaats was het hoogst haalbare.

Nick Nauwelaerts behaalde een 4-4-5 wat net teveel punten waren om door te gaan naar de kwartfinale.

Maxim Paulus ging vlot door de reeksen met 3 x een derde plaats. Ook in zijn kwartfinale liet hij mooie dingen zien. Dat resulteerde in een derde plaats. Dus door naar de halve finale maar daar kreeg hij het zwaar. Hij kwam niet verder dan een zevende plaats.

Bo Schroyen vocht en behaalde 6-7-5 als resultaten.

 

Maxim Jamar kreeg vier maal een verwittiging omdat hij trainde met een trui met rits. Hij gaf aan dat er nog andere rijders waren die zo aan het rijden waren en gaf lik bij stuk in zijn reeksen. Hij haalde bij de cruisers 6-6-5 als resultaat en bij de junioren kwam hij niet verder als een 5-5-8. Dus niet door naar de finale.

Sarah Neijs had vertrouwen ingeboezemd na een finale in de Cup du Wallonie aldaar. Zij kwam vlot door haar reeksen door met 4-4-4 als resultaat. Een halve finale was voor haar net iets teveel daar. Ze kwam als zesde over de meet en zag haar plaats in de finale aan haar neus voorbij gaan.

Bij de elites ging de winst naar Mathijs Verhoeven die twee van de drie wedstrijden op zijn naam schrijft. De tweede plaats ging naar Pieter Leroi die sterk is teruggekomen uit blessure. Michael Bogaerts knokte zich naar de derde plaats. Bij deze heren is het altijd een spannende strijd voor de ereplaatsen.

Volgende week gaan de meeste rijders naar de Europese ronde in Erp.