13e overwinning van Thibau Nys in Bonheiden

13e overwinning van Thibau Nys in Bonheiden

Wat de meesten hadden verwacht, gebeurde niet. Thibau Nys stond niet aan de start in Leuven (Soudal) maar hij verkoos om te gaan crossen in Bonheiden. Van in het begin van de wedstrijd trok hij door en legde hij zijn ploegmakkers het achtervolgen op. Lang duurde het spelletje niet. Want bij de tweede versnelling was de vogel gaan vliegen. Ronde na ronde bouwde Thibau zijn voorsprong uit op zijn naaste achtervolgers. Zo kon hij gemakkelijk naar zijn 13e zege van het seizoen rijden.

Photo : Geert Wijns

Ook bij de andere wedstrijden mochten we genieten van een mooi spectakel : Bij de masters A en amateurs kregen we een bliksemstart van Steven Engelen. De andere concurrenten Van Ginneken Glenn en Matthias Van de Velde, Kenny Geluyckens bekeken het vanaf de tweede rij. Half weg de wedstrijd vond Glenn Van Ginneken het welletjes en gooide hij het eerste bommetje in de kooi. De anderen moesten een tandje bij steken maar kwamen niet meer op het wiel van Van Ginneken. Zo kon Glenn Van Ginneken rond na ronde seconden pakken op de rest van het achtervolgende groepje. Hierin was Matthias Van de Velde de betere en mocht als tweede plaats nemen op het podium. De derde plaats was voor Kenny Geluyckens. Björn Houben had een mindere dag. Hij kwam zeer sterk uit de starblokken maar werd in de eerste bocht de koord onder gereden. Hij kon niet anders dan vanuit de laatste positie zijn koers opbouwen. Ronde na ronde schoof hij wel op maar om voorin plaats te vatten was de wedstrijd te kort. Onderweg kreeg hij hier en daar nog een akkefietje voor de wielen geschoven waardoor de aansluiting voorin maken uitgesloten werd. Hij kon zijn wedstrijd goed indelen en uiteindelijk nog als 13e eindigen.

Photo : Nancy Aerts

Bij de masters B stond er geen maat op Arne Daeleman. Van start tot finish legde hij een verschroeiend tempo op en de anderen konden er alleen maar naar kijken. De eerste overwinning van het nieuwe jaar was in Bonheiden een feit.  De tweede plaats was voor Danny Sleeckx en de derde plaats ging naar Jef Paeshuyse.

Photo : Nancy Aerts

Bij de masters C kregen we een mooie strijd tussen Dirk Mertens en Guido Verhaegen. Een ganse wedstrijd gaven ze elkaar geen duimbreedte toe maar op zo’n vlugge omloop als deze in Bonheiden kon Dirk Mertens zich goed uit de voeten maken. In de voorlaatste ronde zette hij de puntjes op de I en reed weg van zijn naaste concurrent Guido Verhaegen. Zo kon Dirk zijn allereerste overwinning van het nieuwe jaar pakken. Tevreden was hij wel na afloop van deze snelle wedstrijd. De derde plaats ging naar Johan Vanderaerden.

Photo : Geert Wijns

 

Nu hebben de renners eventjes rust in het klassement voor de Moedige veldrijders. Hun laatste wedstrijd staat op de kalender en zal gereden worden in Hoogstraten Meer. Dan zijn de winnaars van dit regelmatigheidscriterium gekend.