KTM Bikevision bikers blikken terug op hun wedstrijden

KTM Bikevision bikers blikken terug op hun wedstrijden

De meeste KTM Bikevision bikers reden dit weekend in La Reid. Jens Vertongen was actief in Denemarken. Kevin Panhuyzen reed als voorbereiding op de wereldbekers een wedstrijd voor de Coupe de France in Ussel.  Allemaal blikken ze terug op hun wedstrijden.

Eerst de wedstrijdreacties uit La Reid.

Lennert  Smolders – U9

Ik had een goede start en in de eerste ronde had ik al enkele renners voorbij gestoken. In de tweede ronde kreeg ik platte band, maar heb ik toch nog een halve ronde verder gereden todat mijn ouders zeiden dat ik moest stoppen. Ik ben teleurgesteld uit de wedstrijd gestapt.

Länder  Smolders – U11

In de start geraakte ik niet direct ingeslikt. Het parcours was wel leuk, maar het was een snel parcours en daar ben ik niet zo goed in. De beentjes waren ook niet echt op hun beste. De nieuwe glaasjes van onze bril waren nu echt wel handig, omdat we veel in het bos moesten rijden.Door de vele aanmoedigingen heb ik de wedstrijd op mijn eigen tempo uitgereden.

Vincent Berden – U15

La Reid, een minder mooi maar toch zwaar parcours.
Mijn start was minder goed omdat ik vast zat. In de volgende rondes heb ik mijn tempo gevonden en ik kreeg ‘vleugels’. Ik heb toen een klein 20 man in gehaald. Ik was heel tevreden over mijn koers. Op naar de volgende wedstrijd.

Noah Vandamme – U15

La Reid, een zwaar maar tof parcours. Mijn start was goed, ik heb redelijk wat renners kunnen inhalen maar voor de eerste klim wou ik iemand langs de buitenkant voorbijsteken, waardoor ik een verkeerd spoor had met veel wortels en daardoor ongeveer 4 plaatsen verloor. Tijdens de wedstrijd hebben enkele renners mij ingehaald, maar ik heb er op mijn beurt ook een paar ingehaald. Op een gegeven moment kwam een van de snellere renners, die plat was gereden bij mij en ik probeerde hem te volgen. Het ging goed tot ik op een afdaling in een bocht onderuit ging. Dan nog een paar renners ingehaald en uiteindelijk na bijna een uur te rijden als 38ste over de meet gekomen.

UCI xco wedstrijd te Naestved Denemarken – Wedstrijd Jens Vertongen – U19

Op donderdagochtend om 5u op avontuur vertrokken met de Franky(mijn pa) naar Naestved Denemarken om proberen UCI punten te sprokkelen. Van horen zeggen wist ik dat het een heel technische parcours was en  daarmee namen we het risico om deze verplaatsing van net geen 1000km te maken. Wie niet waagt,  niet wint. Tijdens de verkenning op vrijdag kon ik rekenen op het inzicht van Franky om sommige passages anders en sneller te nemen. Het was vrij heavy. Na een ronde verkenning en een paar stukken opnieuw te doen toch even samen het parcours overlopen en beslissingen genomen. Zaterdagochtend dan even besproken  wat ik zou doen in deze wedstrijd.  Conclusie: was proberen mee te zijn in de start en de gaskraan open draaien en op kop het bos ingaan omdat het daar heel smal was. Je kon niet gepasseerd worden. Dan een recuperatatiemoment in bouwen en mijn  eigen wedstrijd rijden.  Omdat ik niemand kende van de andere deelnemers. Om 15u15 start  de wedstrijd , ik stond op de tweede rij en had geluk.  De man voor mij ging snel en pakte de kopstart. Ik kon meeschuiven en zat op deze heel lange start in derde, vierde positie. Op 100m voor het bos ging ik even rechtstaan en plaatste een tussenspurt met als gevolg homeshot. BAM! Eerste het bos in,  dit deed al deugd. Ik kon mee met de eersten als ze voorbij kwamen,  maar had zeker geen overschot. De gas stond volledig open, op het einde van de eerste ronde reed er 3 man weg en zaten we met 4 nog samen. Halfweg  tweede ronde voelde ik me ongemakkelijk worden. Ik moest de andere meter per meter laten gaan.  Na een ronde afzien werd het gevoel terug beter,  maar zat ik al voor plaats 9 te rijden. Ik had weinig info in de wedstrijd, omdat er niemand langs heel het parcours iets zei of ik verstond ze niet (Deens). Alleen  één seconde in de post hoorde ik wat van Franky over het wedstrijdverloop. Ik ben alles blijven geven en kwam dichter op de 8ste,  maar niet kort genoeg om hem nog te bedreigen. Van de anderen  achter mij reed ik  weg. Na 1u31 reed ik redelijk kapot over de streep als 9e en 4 UCI punten verdiend. Zonder deze slechte ronde zat er misschien iets meer in. Maar al bij al het doel was proberen punten mee naar huis te nemen en dit is ons gelukt. Dan wassen en naar huis. De chauffeur gaf ook gas en we stonden om 2u30 s’nachts thuis. Vermoeiend ritje maar toch weer een mooie ervaring opgedaan. Ik ben content dat mijn pa al deze verplaatsingen wil doen met mij. In het buitenland leer ik andere renners kennen en een ander niveau van parcours en hier kan ik als renner alleen maar beter en sterker van worden. Op naar Albstadt volgende week.

Coupe de France Ussel – Wedstrijd Kevin Panhuyzen (UCI) – U23

Doordat de afgelopen weken de resultaten niet goed waren door pech of lichamelijke klachten, wou ik nog een wedstrijd rijden voor de eerste wereldbekers om toch met een goed gevoel richting de wereldbekers te vertrekken. De wedstrijd in Frankrijk was daar ideaal voor. We vertrokken vrijdag middag richting Frankrijk. Het parcours was gelegen aan een meer waardoor de start- en finish zone vrij snel waren, maar het middenstuk was erg zwaar en technisch. In de start werd ik direct ingesloten door twee Fransen van dezelfde ploeg en daardoor was ik al op achtervolgen aangewezen. In de aanloopstrook kon ik al enkele plaatsen opschuiven tot de tiende plaats, maar de eerste konden al een gaatje slaan. Op het smalle technische parcours was het ook heel moeilijk om in te halen. In de tweede ronde kon ik enkele plaatsen goed maken en mijn weg naar voren verder zetten. In de 3e ronde begon ik zicht te krijgen op de 3e plaats en stilletjes aan kwam ik ook korter. Halverwege de 3e ronde kwam er een renner terug die eerder was lek gereden. Hij trok het tempo nog een beetje de hoogte in en nu reden we met een man of 4 voor de 3e plaats. Ik voelde me elke ronde beter worden en hoopte op het podium. Een stukje voor de bevoorrading was  het podium ineens weg. Net na een steil klimmetje brak mijn ketting. Ik moest de tweede steile klimmen lopen en dat kroop in de benen. Na de ketting breuk kon ik er alleen nog maar een doorgedreven training van maken. Het beste was nu wel uit de benen,  maar toch kon ik nog naar een 9e plaats rijden. Achteraf kan ik tevreden terug kijken op deze wedstrijd. Dit is het beste gevoel waar ik dit jaar al mee rond reed, op naar de wereldbekers de komende weken!

Bron en foto : KTM Bikevision