Kwalificatie van de heren in Rio 2016

Kwalificatie van de heren in Rio 2016

Tijdens de Olympische Spelen van Rio hebben de mannen BMX-ers hun kwartfinale onder de vorm van drie reeksen afgewerkt. Het gaf al direct weer dat het een spannende wedstrijd kan gaan worden. Heel wat favorieten kwamen ten val tijdens één of meerdere heats. Hun droom ging in rook op. In de eerste reeks kregen we de Wereldkampioen Joris Daudet aan de start. Hij moest het opnemen tegen onder meer Renzende, Treimaris, Kimmann, Van Gorkom, Jones en Long. De wereldkampioen Daudet verwachtte van deze Olympische Spelen heel veel maar moest zijn droom al gauw opbergen. Hij kwam maar liefst twee maal ten val en mocht zijn nieuwe kans om de Olympische medaille te pakken opbergen.

In de tweede groep kregen we nog toppers aan de start. Onder meer Philips, Strombergs, Graf, Dodd, Nyhaug, Brethauer, Milano. De ogen waren natuurlijk gericht op de ex-wereldkampioen Philips. Maar ook voor hem waren de Spelen heel gauw ten einde. In de eerste reeks kwam hij spectaculair tegen de grond terecht en onmiddellijk was het duidelijk dat het voor hem out was. Ook Strombergs en Graf gingen onderuit tijdens de kwalificaties van deze kwartfinales. Graf had het geluk dat hij zich alsnog heeft kunnen kwalificeren omdat hij in de laatste reeks de overwinning naar zich kon toe trekken. Hij kwam met dezelfde punten te staan als Strombergs en Dodd maar de derde reeks is doorslaggevend waardoor Graf een zitje pakt in de halve finale. Ook Nyhaug, Brethauer en Milano kwalificeerden zich voor de run in de halve finale.

In groep drie kregen we een spectaculaire val te zien van Amidou Mir en Alfredo Campo. Voor de beide rijders was de Olympische droom na een halve ronde al voorbij. Twan Van Gendt liet zich gelden. Hij reed knappe heats en wist gemakkelijk te kwalificeren voor de halve finale. Ook Willoughbry, Zabala, Ypes kwalificeerden zich voor deze heat. Rencurel die ook heel verwachten van deze Spelen kon de droom niet waarmaken en werd naar huis gefietst.

In de vierde groep kregen we Fields, Sharrah, Dean, Gonzalo Molina achter het starthekke. Hier zaten geen verrassingen in het spel. Connor Fields reed sterke reeksen en plaatste zich gemakkelijk voor de halve finale. Samen met hem gaan de hiervoorgenoemde rijders mee door naar deze wedstrijd.

Op vrijdag moeten alle rijders hun halve finale afwerken. Ook deze zullen verreden worden onder de vorm van drie manches. De best geklasseerde rijders gaan door naar de finale van de dag. Zowel de dames als de heren zullen deze onder de wielen geschoven krijgen.

 

 

De indeling van de halve finales vind je hieronder terug :

In de eerste halve finale krijgen we achtereenvolgens Dean (AUS), Long (USA), Sharrah (USA), Zabala (COL), Yepes (COL), Van Gorkom (NED), Graf (SUI) en Brethauer (GER)

In de 2e halve finale Willoughby (AUS), Van Gendt (NED), Fields (AUS), Molina (ARG), Jones (NZL), Kimmann (NED), Nyhaug (CAN) en Milano (VEN)

Bij de dames hebben we in de eerste halve finale wereldkampioene en titelverdedigster Pajon (COL), wereldkampioene Hernandez (VEN), Simonsen (DEN), Post (USA), Van Benthem (NED), Valentino (FRA), Care (THA) en Diaz (ARG).
De 8 riders in de 2e halve finale zijn Buchanan (AUS), Smulders (NED), onze Elke Vanhoof, Crain (USA), Reynolds (AUS), Bondarenko (RUS), Pries (GER) en Carnaval (BRA)

De start is voorzien voor 18u30

We wensen onze deelnemers heel veel succes toe.

Publicatie : Nancy Aerts

Bron : Rio 2016