Kids Trophy Burdinne

Kids Trophy Burdinne
Het mountainbikeseizoen loopt stilaan ten einde.  Dit weekend reden de KTM  Bikevision bikers hun laatste wedstrijd van de Kids Tophy in Burdinne. Kevin Panhuyzen kon zijn team nog een overwinning schenken in Polen.
Vincent Berden reed zijn laatste wedstrijd bij de U15 en doet zijn verhaal.

Burdinne was mijn laatste koers bij de jeugd.
Een dag voor mijn koers had ik nog twee daagse met school, dus ik was een beetje vermoeid maar dat hield me niet tegen.
Mijn start was minder en de eerste ronde ging ook wat minder.
Dan heb ik nog veel renners kunnen inhalen.
Maar toen we gingen kijken naar de uitslag stond ik als 48 in de plaats van 29 maar dit werd rechtgezet. Op naar het volgend seizoen, ik kijk er naar uit!!

Ook  Noah was aan de slag  bij de U15 en vertelt erover.

Dit weekend was het de afsluiter van het Kids Trophy seizoen in Burdinne, tevens ook mijn laatste wedstrijd van het seizoen. Het parcours was niet veranderd tegenover vorig jaar. Mijn start was niet zo goed, ik werd aangereden langs alle kanten. Door de wedstrijd heen heb ik veel renners ingehaald,  maar er was een meisje dat op de technische stukken super traag ging en op de lange super snel. Ik haalde haar in maar op de lange stukken kwam ze terug voor me. Ik had dan een beetje een gat uiteindelijk maar toen moest mijn ketting eraf vliegen…voorsprong terug kwijt en een paar plaatsen verloren. Dan maar opnieuw dezelfde renners beginnen inhalen, ook dat meisje nog, maar op het laatste lange stuk kwam ze terug over mij en ben ik uiteindelijk als 38 van de 57 aangekomen.

Kevin Panhuyzen wint in Jelenia Gora (Polen)  – U23

Na Andorra was de druk wat minder en dus ging ook de trainings arbeid ook wat omlaag, ik was wel nog gemotiveerd om een mooie prestatie neer te zetten. Het parcours viel tijdens de verkenning een beetje tegen, het was wel een heel mooi parcours maar door de vele korte technische passages en vele bochten moeilijk om te memoriseren.

Ik mocht als 2de aan de starlijn plaatsnemen en daar maakte ik gebruik van, al snel nam ik de kop en probeerde een stevig tempo aan te houden. Na de korte start ronde ging het voor Fini blijkbaar niet snel genoeg en nam jaagde het tempo de hoogte in, ik moest passen en in geen tijd had hij 30 seconden bij elkaar gereden. Op dat moment dacht ik dat met Martin Frey en nog een Tsjech voor de 2de plaats moest gaan strijden. Even later legde Martin een stevig tempo op, ik had het al vrij moeilijk om te volgen op dat moment. Stilletjes aan kwamen we ook terug dichter bij Fini in de 3e van de 5 grote ronden kwamen we terug aansluiten, samen met Martin konden we dus gaan strijden voor de podium plaatsen.

Ik had het dikwijls erg moeilijk en had het gevoel dat ik de minste van de 3 was. In de 4e ronde zag ik een kans om weg te rijden van de andere 2 en al snel had ik een 10 seconden bij elkaar. De laatste ronde zou een zware opdracht worden om alleen een hoog tempo op te leggen. Ik probeerde overal zo snel mogelijk te rijden en zo weinig mogelijk fouten te maken. Uiteindelijk kon ik met een mooie voorsprong over de streep rijden.